UNICEF’ten Filistin açıklaması: Sessizlik suç ortaklığıdır

UNICEF’ten Filistin açıklaması: Sessizlik suç ortaklığıdır

İsrail'in Filistin’e yönelik saldırıları sürerken UNICEF, Gazze'nin güneyindeki saldırıların en az kuzeydekiler kadar şiddetli olduğuna değindi. “Çocuklara yönelik savaşı durdurabileceğimize inanmalıyız. Sessizlik suç ortaklığıdır” açıklaması yaptı.

İsrail'in ateşkesin ardından Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürüyor. Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bir evi hedef aldığı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti. Enkaz altında hâlâ ölü ve yaralı olduğu belirtildi.

UNICEF: SESSİZLİK SUÇ ORTAKLIĞIDIR

Gazze Şeridi'nin kuzeyinin yanı sıra güneyindeki Han Yunus'a da kara saldırısı başlatan İsrail ordusu, hava saldırılarını artırırken gece boyunca Gazze'de yaklaşık 200 yeri vurduğunu duyurmuştu.
Saldırılar hakkında UNICEF tarafından yapılan açıklamada, Gazze'nin güneyindeki saldırıların en az kuzeydekiler kadar şiddetli olduğunu belirterek, “Çocuklara yönelik savaşı durdurabileceğimize inanmalıyız. Sessizlik suç ortaklığıdır” denildi.

KATLİAM DEVAM EDİYOR

İsrail ordusunun Refah kentindeki Tennur Mahallesi'ne düzenlediği saldırıda da en az 9 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı. İsrail savaş uçaklarının Han Yunus kent merkezinde farklı noktaları bombalaması sonucu en az 3 kişi öldü, birçok kişi yaralandı. İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde 10 bini aşkın Filistinlinin sığınma alanı olarak kullandığı Kemal Advan Hastanesi yerleşkesinin giriş kapısına düzenlediği saldırıda ise ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.

Mikail Karaman / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.