Üniversite öğrencilerine burs tuzağı: 14 bin TL vaadiyle dolandırılabilirsiniz

Üniversite öğrencilerine burs tuzağı: 14 bin TL vaadiyle dolandırılabilirsiniz

Üniversitelerin başlamasıyla birlikte ekonomik olarak rahatlamak isteyen öğrenciler çeşitli burslara başvuru yapıyor. Ancak dolandırıcıların yeni hedefi öğrenciler oldu. 9 ay boyunca 14 bin TL burs vaadi veren dolandırıcılara karşı uzmanlardan uyarı geldi

Üniversitelerin açılmasının ardından binlerce öğrenci, iyi koşullarda eğitim görebilmek için çeşitli burslar için başvuru yapıyor. Ancak öğrencilerin başvuru yaparken dikkat etmeleri gerekiyor. Dolandırıcıların yeni hedefi üniversite öğrencileri oldu.

Burs almak isteyen öğrencileri ağına düşürmeye çalışan dolandırıcılar, ele geçirdikleri kişisel bilgiler üzerinden öğrencilere mesaj göndermeye başladı. Aylık 2 bin TL'ye varan burs vaadinde bulunan dolandırıcılar, yeni başlayan öğrencileri hedef alıyor.

burs3.gif

"GERİ ÖDEMESİZ 14 BİN TL" VAADİ

Dolandırıcılar öğrencilere attıkları mesajda 9 ay geri ödemesiz toplamda 14 bin TL burs verecekleri vaadinde bulunuyor.

burs4.gif

Mesajın içeriğinde “Bursunuzun onaylandığını görüyorum. Bursunuz 9 ay süreli geri ödemesiz ilk ay 2 bin TL kalan 8 ay bin 500 TL olarak devam edecek. Başka sormak istediğiniz bir soru varsa, yardımcı olalım. Sonra kaydınızı yaptırmak için birkaç işlem yapacağız” denildiği görüldü.

Ayrıca dolandırıcıların öğrencilere “Adınıza kayıtlı IBAN var mı? Mobil bankacılık kullanıyor musunuz? Kimliğiniz yanında mı?” sorularını yönelttiği görüldü.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.