Üniversite sınavı başvuruları başladı mı? YKS başvuruları başladı mı?

Üniversite sınavı başvuruları başladı mı? YKS başvuruları başladı mı?

Adaylar, daha önce ÖSYM’nin yayımladığı 2023 sınav takvimine göre 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak olan üniversite sınavı başvuru tarihini merak ediyordu. Peki, Üniversite sınavı başvuruları başladı mı? YKS başvuruları başladı mı?

Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak olan üniversite sınavı başvuru tarihini merak ediyordu. Peki, Üniversite sınavı başvuruları başladı mı? YKS başvuruları başladı mı? İşte yanıtları:

2023 YKS Başvuruları başladı mı diye soran öğrenciler

2023 YKS BAŞVURALARI BAŞLADI MI?

Kahramanmaraş merkezli 11 şehrin etkilendiği depremler sonrası bu yıl üniversite sınavı ertelendi mi? soruları sorulurken ÖSYM’den açıklama geldi.

Daha önce yılın ilk aylarında yayımlanan 2023 sınav takvimine göre YKS sınavı 17-18 Haziran’da yapılması planlanıyordu. Son dakika ÖSYM açıklamasıyla adayların merakları giderilmiş oldu. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre: “17-18 Haziran’da ki Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumları için başvurular bugünden itibaren yapılacak” denildi. Buna göre 2023 YKS Başvuruları 8 Mart 2023'ten itibaren yapılabilecek.

yks başvurularını merak eden gençler

YKS BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIYOR?

ÖSYM’nin daha önceden belirlediği takvime göre 17-18 Haziran 2023 tarihinde yapılması planlanan sınav süreci, takvime uyularak devam edecek. ÖSYM, bugünden itibaren bu yıl 17-18 Haziran’da gerçekleştirilecek TYT-AYT ve YDT oturumlarının başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular, ÖSYM’nin ais.gov.tr adresinden yapılabilecek. Her oturum için öğrencilerden ücret talep edilecek.

yks başvuruları ne zaman diyen öğrenci deneme sınavı çözüyor

DEPREM BÖLGESİ MUAF

ÖSYM tarafından düzenlenen YKS oturumlarının her biri için ücret alınacak. Ancak bu yıl deprem bölgesindeki 11 il ve 1 ilçedeki başvuracak olan adaylardan ücret talep edilmeyecek. ÖSYM’nin bu konuda: “2023 YKS başvurularında ‘afet bölgesi’ ila edilen 11 il ve 1 ilçede ikamet eden, deprem sonrası başka il ve ilçelere göç eden adaylardan sınav ücreti alınmayacak” dedi. Ayrıca depremlerin yaşandığı Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya'da Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) yapılmayacak. Adaylar istedikleri illeri tercih ederek sınava girebilecek.

ÜNİVERSİTE SINAVI ÜCRETİ NE KADAR?

Bu yıl 17-18 Haziran’da gerçekleştirilecek olan YKS sınavı için alınacak ücrette belli oldu. Adaylar bu yıl ki gerçekleştirilecek TYT-AYT-YDT olmak üzere üç oturumda her bir sınav için 115 Türk Lirası ödeyecek. 2 Oturuma başvuran aday toplamda 230 lira, her oturuma başvuran aday ise toplam 345 Türk Lirası ödeme yapacak.

ÜNİVERSİTE SINAVI ÜCRETİ HANGİ BANKAYA ÖDENİYOR

ÜNİVERSİTE SINAVI ÜCRETİ HANGİ BANKAYA ÖDENİYOR?

Bu yık düzenlenecek olan üniversite sınavlarının ücretinin hangi bankaya ödeneceği merak konusu oldu. ÖSYM, kendi sitesinde bu soruya cevap verdi. Üniversite sınav ücreti hangi bankaya ödeniyor? Sorusunun cevabı:

  • Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • İş Bankası’nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı
  • Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz)

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAŞARILAR DİLEDİ

Recep Tayyip Erdoğan YKS'ye girecek gençlere seslenerek "Sevgili genç kardeşlerim, Bugün başvuru süreci başlayan YKS’de her birinize şimdiden başarılar diliyor; hedeflerinize, hayallerinize en güzel şekilde ulaşmanızı gönülden temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.