Üniversiteler açıldı mı? Uzaktan eğitim mi yapılacak? YÖK açıkladı

Üniversiteler açıldı mı? Uzaktan eğitim mi yapılacak? YÖK açıkladı

Deprem nedeniyle uzaktan eğitime geçen üniversiteler açıldı mı? Uzaktan eğitim mi yapılacak? Bu konuda YÖK Başkanı Özvar'dan açıklama geldi:

Hükümet depremin ardından üniversitelerde yeni dönemin uzaktan eğitimle başlaması kararını almış, eğitim çevrelerinden bu karara itirazlar gelmişti. YÖK konuyu görüşerek bir dizi karar aldı.

Deprem nedeniyle uzaktan eğitime geçen üniversiteler açıldı mı? Üniversite öğrencilerinin gündeminden düşmeyen üniversiteler ne zaman açılacak, üniversiteler açıldı mı soruları cevap buldu.

YÖK Başkanı Erol Özvar kameraların karşısına geçerek, üniversiteler ne zaman açılacak sorusuna cevap verdi.

Peki üniversiteler açıldı mı?

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası üniversitelerin bahar dönemindeki eğitim programına ilişkin açıklamalarda bulunun Özvar, normalleşmenin en kısa zamanda tamamlanmasını istediklerini söyledi.

Bir dizi karar aldıklarını ve bu kararları Nisan başında yeniden gözden geçireceklerini ifade etti.

UZAKTAN EĞİTİMLE BAŞLANIYOR

YÖK Başkanı Özvar, bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı.

Özvar, yükseköğretim kurumlarındaki uygulamalı programlarda öğrencilerin bu eğitimlerini yüz yüze sürdüreceğini bildirdi.

YÖK Başkanı Özvar, depremden etkilenen öğrencilere ilişkin, şunları kaydetti: "Uygulamalı programlarda birinci derece yakınlarının ikamet ettiği ildeki üniversitelerde özel öğrenci olabilecek. Talep edenlerin bahar döneminde kayıtlarının dondurulması ve bu sürenin azami öğrenim süresinden düşülmemesine karar verildi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.