Üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversiteler ne zaman açılacak?

Depremlerin ardından online eğitime geçilen üniversitelerde yüz yüze eğitime ne zaman başlanacağı merak ediliyor. Üniversiteler ne zaman açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli bir ipucu geldi:

6 Şubat depremlerinin ardından ülke genelinde üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verilmişti. Yurtların depremzedelere tahsis edilmesiyle online eğitime geçen üniversitelerin yüz yüze eğitime ne zaman açılacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Öğrencisi, velisi, akademisyeni üniversiteler ne zaman açılacak sorusunun cevabını ararken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan konuyla ilgili önemli bir açıklama geldi.

"YURTLARIMIZ ÇOK İŞİMİZİ GÖRÜYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı bir televizyon kanalında, üniversiteler ne zaman açılacak sorusuyla ilgili “(Üniversitelerde yüz yüze eğitime verilen ara) Uzun bir süre olmayacak ama online sistemle biraz devam edelim. Çünkü yurtlarımız çok işimizi görüyor" dedi.

HİBRİT EĞİTİM SEÇENEĞİNİ DEĞERLENDİRİRİZ

AK Parti lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Bu konuyla ilgili YÖK'e gerekli talimatları verdik. Şu anda diyoruz ki online sistemle biraz devam edelim. Şu anda yurtlarımız bizim çok işimizi görüyor. Bir defa yurt binası güven veriyor. Şartlar yeniden süratle elverişli olursa hibrit eğitim seçeneği tabii ki değerlendirilecektir. Bunun için öncelikle depremzede vatandaşlarımızın güvenle ve huzurla barınabilecekleri kapasitenin oluşturulması gerekiyor. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. YÖK başkanımızla irtibat halindeyiz. Gereken adımların atılmasını da sağlayacağız. Yüz yüze eğitimle online eğitim tabii ki mukayese edilemez."

Üniversiteler ne zaman açılacak sorusunun sık sık yöneltildiği YÖK'ten en son yapılan açıklamada, konunun Nisan ayı başında değerlendirileceği ifade edilmişti.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.