Ünlü doktor milletvekili adayı oldu

Ünlü doktor milletvekili adayı oldu

Halit Yerebakan Milletvekilliği adaylığını açıklamasının ardından merak konusu oldu. Peki, Halit Yerebakan kimdir? Halit Yerebakan hangi partiden aday oldu?

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerine günler kala milletvekili adayları merak edilmeye başladı. Birçok alandan karşımıza çıkan milletvekili adayları arasında ekranlardan alışık olduğumuz isimlerde yer alıyor. Bunlardan biri de Halit Yerebakan oldu. Halit Yerebakan aday olduğunu açıklamasının ardından internette en çok aranan isimlerden biri haline geldi. Halit Yerebakan kimdir? Halit Yerebakan hangi partiden aday oldu? Gibi sorular kullanıcılar tarafından sıkça aratılmaya başlandı. Detaylar haberimizde…

HALİT YEREBAKAN KİMDİR?

1982 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Halit Yerebakan, Amerika ve Türkiye’de ilk ve orta öğrenimini tamamladı. Daha sonra İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimine başladı.

Halit Yerebakan, 2007 yılında girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’nda ihtisas eğitimini kazanmıştır.

Şişli Florence Nightingale Hastanesi, Columbia Üniversitesi New York Presbyterian Hastanesi ve Belçika’da OLV Ziekenhuis Hastanesi gibi dünyanın kalp ve damar cerrahisinde önde gelen merkezlerinde öğrencilik yıllarını stajer hekimlik yapmıştır. Cenevre Üniversitesi kalp ve damar cerrahisi kliniğine asistan olarak ve New York Presbyterian Hastanesine ise kalp ve damar cerrahisi alanında kök hücre uygulamalarında araştırma görevlisi olarak görev yapmıştır.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Politikaları Kurulu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Hayatı Kurulu’nda görevlerinde yer almıştır. Halen aktif olarak Yeşilay Cemiyeti’nde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.

HALİT YEREBAKAN HANGİ PARTİDEN ADAY OLDU?

Halit Yerebakan, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerine az günler kalmışken milletvekili adaylarınının kim olduğu da merak konusu oldu. Halit Yerebakan ise Ak Parti’den İstanbul milletvekili adayı olduğunu açıkladı.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.