Ünlü ekonomistten ürkütücü iddialar: 1 Nisan’a dikkat!

Ünlü ekonomistten ürkütücü iddialar: 1 Nisan’a dikkat!

Ünlü ekonomist Şeref oğuz, 1 Nisan sonrasında ekonomide neler olacağına dair ürkütücü açıklamalarda bulundu. Oğuz, KDV’den ev ve araba vergilerine kadar bütün vergilere zam geleceğini belirterek “Kazanılmayan paralara vergi ödenecek” dedi.

Türkiye, 31 Mart yerel seçimlerine doğru hızla ilerlerken adaylar seçim çalışmalarını sürdürüyor. Bir yandan da ülkede ekonomik bazı gelişmeler yaşanıyor. Son olarak Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye’nin gayri safi milli hasılatının yükseldiğini ve Türkiye’nin yüzde 4,5 oranında büyüdüğünü açıklamıştı. Yeni yılla birlikte zam gelen bazı vergi ücretleri noktasında da çeşitli iddialarda bulunuldu. Ünlü ekonomist Şeref oğuz, 1 Nisan sonrasında ekonomide neler olacağına dair ürkütücü açıklamalarda bulundu. Oğuz’un iddialarına göre 1 Nisan’dan itibaren ev, araba ve KDV gibi pek çok vergiye yeni zamlar geleceği ve insanların kazanmadıkları paralara bile vergi ödeyeceği aktarıldı.

seref-oguz-2.jpg

VERGİLERE ZAM BEKLENİYOR

Katıldığı bir programda konuşan ünlü ekonomist Şeref Oğuz, vergilerin 1 Nisan’dan itibaren zamlanacağı ve yeni vergilerin geleceğini söyledi. Oğuz, “1 Nisan’dan sonra insanlara vergilerin artırılacağı konusunda kulaklar hazırlandı. Yani söylemler, merkez bankasının enflasyon raporundaki satır araları, Mehmet Şimşek’in sözleri, hükümetin temsilcileri vs. hepimize 1 Nisan’dan sonra üzerimize bir şeyin geldiği hissettirildi. Bir şeyler geliyor” dedi.

seref-oguz-3.jpg

ARAÇ BANDROLLERİ 3 AYDA BİR ÖDENECEK

Şeref Oğuz’un bahsettiği vergilerin başında Motorlu Taşıtlar Vergisi geliyor. Şeref Oğuz, konuyla ilgili olarak “Geçen sene mücbir sebepten dolayı iki kez alındı. Şimdi bu durum her 3 ay ya da her 4 ayda bir alınma ihtimaline çalışılıyor. İkincisi KDV ve ÖTV genel anlamda mal ve hizmet gruplarına göre farklılaştırılarak geliyor ama ortalama KDV oranının yüzde 24’e çıkartılması bekleniyor” ifadelerini kullandı.

seref-oguz-4.jpg

EV SAHİPLERİNE KÖTÜ HABER: HER EVE YÜZDE 1 VERGİ

Oğuz, programdaki konuşmalarına şu sözlerle devam etti: “Başka bir durum ise birden fazla evi olanlara evlere şenlik bir vergi geliyor. İnanılmaz bir şekilde yüzde 1’leri ifade eden rakamlardan söz ediyorlar. Büyük ihtimalle evlerin vergisini ödeyemeyen ev sahipleri evleri icraya satmak durumunda kalabilir. Yine Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde 1600 cc araçlara inanılmaz vergiler geliyor. 1990’lı yıllardan hatırladığımız kazanmadığımız paraların vergileri geliyor. Biz buna peşin vergi geliyor.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.