Uşak deprem bölgesi mi? Uşak deprem haritası

Uşak deprem bölgesi mi? Uşak deprem haritası

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından sarsıntılar devam ediyor. Yaşanan depremin ardından Uşak'ın deprem bölgesi olup olmadığı merak konusu oldu. Arama motorlarında Uşak'ın deprem bölgesi olup olmadığını sorgulanıyor.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından sarsıntılar devam ediyor. Yaşanan depremin ardından Uşak'ın deprem bölgesi olup olmadığı merak konusu oldu. Arama motorlarında Uşak'ın deprem bölgesi olup olmadığını sorgulanıyor. Peki Uşak deprem bölgesi mi? Uşak'da deprem olur mu? İşte detaylar...

TÜRKİYE 7.7 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREMLE SARSILDI

10 ilimizi etkileyen depremin ardından Doğu Anadolu fay hattının nereden geçtiği merak edilmeye başladı. Türkiye'deki aktif fay hatları ve tehlike dereceleri AFAD'ın hazırladığı Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nda yer alırken merak edilenlere ilişkin bilgilere haberimizde yer verdik. Buna göre;

EN AZ RİSKLİ BÖLGELER

Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman olarak açıklanıyor.

ÜÇÜNCÜ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir olarak biliniyor.

İKİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum olarak açıklanıyor.

BİRİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt olarak listeleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.