Üst geçitlerdeki asansörler onarılsın

Üst geçitlerdeki asansörler onarılsın

Pursaklar'da protokol yolu üzerindeki üst geçidi kullanan vatandaşlar, asansörlerin düzenli bir şekilde çalışmadığını belirterek, yetkilileri göreve çağırıyor.

Pursaklar Merkez Camii’nin yanı başında bulunan üst geçidi her gün binlerce vatandaş kullanıyor. Özal Bulvarında, Esenboğa Havaalanı ile şehir merkezi arasında ulaşımı sağlayan protokol karayolu üzerinde bulunan üst geçide Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yeterli bakım ve onarım yapılmadığı iddia ediliyor.. Uzun bir zamandır üst geçitte bulunan yaşlı ve engelli asansörleri çalışmadığı için vatandaşlar büyük problemler yaşıyor. 

GEÇİŞİ ZORLAŞTIRIYOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen asansörler, gereksiz kullanımlar sebebiyle sıklıkla bozuluyor. Üst geçitte bulunan taş kaldırımlar, sonbahar şartları sebebiyle yerlerinden oynamış ve çıkmış vaziyette duruyor. Sonbahar ve kış aylarında biriken yağmur suyunun üst geçitte birikmesi vatandaşların geçişini bir hayli zorlaştırıyor.

AKAN TRAFİĞE TEHDİT

Üst geçitteki bakımsızlık aşağıda sık ve hızlı akan trafik için de tehdit oluşuyor. Biriken sular ve yerinden oynayan taşların olası bir kazaya sebep olması işten bile değil. Vatandaşlar bir an evvel bakım ve onarım yapılmasını ilgili makamlardan talep ederken, ‘engelsiz yaşam’ için asansörlerle de düzenli bir şekilde ilgilenmesini talep ediyorlar. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.