Uzman Çavuşlara kadro geliyor.. Uzman çavuşlara kadro Meclis'e geldi.. uzman cavuşlara kadro 2023

Uzman Çavuşlara kadro geliyor.. Uzman çavuşlara kadro Meclis'e geldi.. uzman cavuşlara kadro 2023

Uzman çavuşların özlük haklarına kavuşacağı müjdesini veren Ali Tilkici, uzman çavuşların kadro hakkı ve özlük haklarını için kanun teklifi verildiğini duyurdu.

Uzman çavuşların özlük haklarına kavuşacağı müjdesini veren Ali Tilkici, uzman çavuşların kadro hakkı ve özlük haklarını için kanun teklifi verildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kahraman evlatların sesini duyduğunu belirten Tilkici, "Son günlerde yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bu feryat bu haykırış, bu çağrı 37 yıldır devam ediyor. Kahraman uzman çavuşlarımız fedakârca canla başla mücadele ettiler. Bu Vatan için can veren kahramanlarımızın Cumhurbaşkanımız sesimizi duydu. Şehitlerimizin son istekleri uzman çavuşlara kadroya alınma ve mesleki güvence idi. Bugün itibariye uzman çavuşlarımızın sorunları torba yasada yerini aldı. Bugün tüm birlikte bayram var. Konunun netleşmesini bekliyoruz. Uzman çavuşlarımız özlük hakları ile ilgili kanun teklifi Meclis'e geldi. kahramanlar hastalandıklarına sözleşme fesihleri yapılıyordu. Mesleki güvenceleri yoktu. Biz meslekten atılmaların hukuki yönde yapılasıydı. Bu sadece bizim değil milletimizin isteğiydi. Bazı özlük haklarında sıkıntılar devam ediyor. Çıkacak kanunda eksik bir durum olmaması için bizim de fikirlerimiz alınsın istiyoruz" dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin uzman çavuşlar ile ilgili açıklamasına değinen Tilkici, Devlet Bahçeli'nin hakkımızdaki çalışmalarını inkar edemeyiz. Şubat ayı içerisinde kahramanların meslekle alakalı bir eksik kalmasın. Benim camiaya büyük sözüm var. Kadro alındığında dede korkut ateşi yakarak kutlayacağız. 7 düvelde devletimizi ve milletimizi koruyan askerlerimize şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

"MESLEĞİ ASKERLİK OLAN BİRİNİN MESLEKİ ENDİŞESİ OLAMAZ"

Uzman çavuşların mesleki endişesi olmaması gerektiğini söyleyen Ali Tilkici, vatanı savunan uzman çavuşların sorunlarını şöyle sıraladı: "Uzman çavuşların ilk sorunu kadro sorunu. Uzman çavuşlar hastalandıkları zaman 90 gün içinde iyileşmesi lazım yoksa sözleşmesi fesih ediliyor. Kanunun 12. maddesi kaldırılması lazım. Ordu evi ve kampa giremiyorlar. 1 yıllık uzman çavuşla 20 yıllık uzman çavuş aynı sayılır. Özellikle 45 yaşında zorunlu emekli edilen kahramanlar 1. derece olmadığı için 3600 ek göstergeden yararlanamıyorlar, bu konuların torba yasada muhakkak olması gerekiyor. Kahramanların en önemli sorunu mesleki güvencedir" ifadelerine yer verdi.

37 YILLIK MAĞDURİYETE SONA ERİYOR

Uzman çavuşların özlük hakları ile ilgili çalışmalarını sürdüren Federasyon yetkilileri 37 yıldır süren mağduriyetin sona ermesi camiada büyük sevinçle karşılandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum