Uzman çavuşlara müjde: Sonunda kadroya kavuşuyorlar

Uzman çavuşlara müjde: Sonunda kadroya kavuşuyorlar

TSK bünyesinde askerlik mesleğini profesyonel olarak icra eden kişiler olan uzman çavuşlar, uzun yıllardır istedikleri kadroyu sonunda alıyorlar. AK Parti ile MHP’nin ortak girişimleri ile uzman çavuşların kadro sorunu çözüme kavuşturuluyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde askerlik mesleğini profesyonel olarak icra eden kişiler olan uzman çavuşlar, uzun yıllardır istedikleri kadroyu sonunda alıyorlar. AK Parti ile MHP’nin ortak girişimleri ile uzman çavuşların kadro sorunu çözüme kavuşturuluyor.

Türkiye gazetesinin haberine göre, uzman çavuşların beklediği haber geliyor. Özlük hakları ile ilgili çalışma başladı. Edinilen bilgilere göre; AK Parti ve MHP yöneticileri uzman çavuşların özlük hakları, uzman jandarmaların okullarında geçen bir yıllık sürenin fiili hizmetten sayılması, terörle mücadelede yaralanıp da gazi statüsüne alınmayanların problemlerinin çözümüne yönelik bir toplantı gerçekleştirdi.

UZMAN ÇAVUŞLARIN TALEPLERİ MASADA

Özellikle uzman çavuşların kadro problemi ve özlük hakları ile ilgili talepler masaya yatırıldı. Ayrıca bu durumdaki personelin orduevlerinden ve askeri tesislerden yararlanmalarının da sağlanması da gündeme geldi. AK Parti ve MHP yönetiminin yaptığı toplantı ile Meclis'te bir düzenleme yapılması konusunda ilk adım atılmış da oldu. Hazırlanacak kanun teklifi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ilgili bakanlıklarla da istişare edildikten sonra Cumhur İttifakı'nın ortak imzasıyla TBMM'ye sunulması planlanıyor.

Uzmanlar Federasyonu Başkanı Ali Tilkici

Uzmanlar Federasyonu Başkanı Ali Tilkici, gazetemize yaptığı açıklamada, uzman çavuşların sorunlarını şöyle dile getirmişti:

“Bu kahramanlara sözleşme fesihlerinde hastalandıklarında 90 gün gibi bir süre biçiliyor. Yani geçmişte ne kahramanlık yapıldığına bakılmaksızın 90 gün içerisinde iyileşmeniz bekleniyor. Dört yıl Suriye'de görev yapmışsın. Dört yıl Hakkari'de görev yapmışsın. Hiçbir anlamı yok. 91 gün eğer iyileşmezsen sözleşme fesihleri yapılıyor. Adli suçlardan dolayı hükmün açıklanmasının geriye bırakılsa dahi ertelense para cezasına çevrilse dahi altı aydan fazla bir ceza alırsanız sözleşme fesih ediliyor. Burada hastalıklardan 55 yaşına kadar hiçbir hastalığa yakalanmamanız gerekiyor. Amirin iki dudağının arasında sözleşme fesihleri yapılıyor. Kendisinden istifade edilemeyen personelin sözleşme fesihleri yapılıyor.”

KAHRAMANLARIN KADROYA ALINMAMASI ABESLE İŞTİGALDİR

Tilkici şöyle devam etmişti: “Bugün devlete hizmet eden tüm personelin özlük hakları veriliyor. Tabii analarının ak sütü gibi helalidir verirsin. Biz kimseyle kıyas yapmak istemiyoruz ama sözleşmeli hemşire kadroya alınıyor, sözleşmeli ebe kadroya alınıyor, sözleşmeli öğretmen kadroya alınıyor, vekil imam kadroya alınıyor. Amire hizmet eden hizmetliler kadroya alınıyor yani şimdi amire hizmet eden hizmetliler kadroya alınırken vatana canı eken kahramanların kadroya alınmaması abesle iştigaldir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum