Uzman isim açıkladı: Gayrimenkulle ilgili müjdeler verilecek

Uzman isim açıkladı: Gayrimenkulle ilgili müjdeler verilecek

Son dönemde en çok konuşulan konulardan birisi olan kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarına yeni bir düzenleme gelip gelmeyeceği merak konusu. Fahiş kiralara önlem alınması gerektiği konulurken uzmanından bilgi geldi.

Fahiş kiralarla ilgili önlem alıp alınmayacağı merak konusu oldu. Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp, “Cumhurbaşkanının yeni dönemde yapılacaklarla ilgili açıklayacağı çalışmaların başında gayrimenkul alanında birçok müjde vereceğini düşünüyorum” dedi.

Fahiş kiralar ülke gündeminde en çok merak edilen konulardan biri olarak gündemde yerini koruyor. Yüksek kiralar nedeniyle ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarının artış yaşandığı dönemde önlem planları ise masada. Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp, yeni dönemde hükümetin yapacağı çalışmalarla gayrimenkulde herkesin yüzünün güleceğini söyledi.

VATANDAŞLARIMIZ DÜŞÜK FAİZLİ ALDIĞI EVE FAZLA PARA ÖDEMEMELİDİR

Seçimlerin ardından gayrimenkul sektörünün hızlanacağını aktaran Şule Alp, “Seçim dönemini artık geride bıraktık. Belirsizlik son buldu ve yatırımcı artık önünü görüyor. Gayrimenkul alanında yatırımcı artık arayış içine girdi. Seçimin hemen ardından gayrimenkul üzerine faaliyet gösteren işletmelerde yüzler gülmeye başladı. Hükümetin kurulmasının ardından öncelikle gayrimenkul üzerine kredilerde faiz oranlarının daha makul oranlara çekilmesi gerekiyor. Bu sayede yatırım ve satışlar hızlanacaktır. Vatandaşlarımız uygun faizlerle evlerini almak istiyor. Faizlerin düşmesi durumunda fırsatçılara da geçit verilmemelidir. Gayrimenkul fiyatlarında artış mutlaka takip edilmelidir. Vatandaşlarımız düşük faizli aldığı eve fazla para ödememelidir” dedi.

TOKİ KONUTLARI KİRALARIN DÜŞMESİNE NEDEN OLACAK

TOKİ konutlarının tamamlanmasıyla piyasada özellikle kiralık konutlarda faydalı olacağını aktaran Şule Alp, konuşmasına şunları ekledi: “TOKİ konutlarının inşaatları birçok şehirde sürüyor. Bu büyük projeler tamamlandığında yeni evlerine geçecek vatandaşlarımızın boşaltacakları kiralık evler de piyasayı rahatlatacaktır. Ben kiralık evlerde fiyatların düşeceği ya da uzun bir süre aynı seviyede seyredeceğini düşünüyorum. Sadece TOKİ konutları ile sınırlı da değil. Yaz aylarının gelmesiyle, seçimin de sonlanmasıyla inşaatlar da hızlanacaktır. Pandemi sonrasında yaşanan dalgalı piyasanın bu sürede dengeleneceğini tahmin ediyorum. Bu da hem vatandaşlarımızın hem de bu sektörde faaliyet gösteren yatırımcı ve iş adamlarının yüzünü güldürecektir.”

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.