Uzman jandarmalardan adaletsizlik çıkışı: Subaya ve astsubaya var, bize yok

Uzman jandarmalardan adaletsizlik çıkışı: Subaya ve astsubaya var, bize yok

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Emekli Uzman Jandarmalar Derneği Genel Başkanı Şeref Çayırtepe, “Subay Okulu ile Astsubay Okulu’nu hizmetten saydınız. Uzman Jandarma Okulu’nu hizmetten saymıyorsunuz. Açık bir adaletsizlik var” diyerek dert yandı.

2012 yılında Uzman Jandarma Okulu'nun kapatılması ve Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu'nun öğrenci sayısının artırılmasına yönelik karar, uzman jandarmaların gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Çankaya’daki Jandarma Eğitim Komutanlığı bünyesinde yer alan Uzman Jandarma Okulu, 2012 yılında verdiği son mezunların ardından tarihe karıştı.

ara344.jpg

TSK’DA UZMAN JANDARMALAR AZALIYOR

O günden bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki uzman jandarma sayısında biteviye bir düşüş eğilimi görülüyor. Genelkurmay Başkanlığı verilerine göre 2012 senesinde 24.700 olan uzman jandarma sayısı geçtiğimiz sene 13.815’e geriledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki uzman jandarma mevcudu emekli olanlar, vefat edenler ve istifa eden personeller sebebiyle azalmaya devam ediyor. 20-30 yıl içinde mevcut personelin yaş haddinin dolmasıyla beraber TSK’da uzman jandarma kalmayacak.

Uzman jandarmalar okulda geçirilen eğitim sürecinin hizmetten sayılması için ses yükseltmeye devam ediyor.

ara23.jpg

ADALETSİZLİK VAR

Konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Emekli Uzman Jandarmalar Derneği (Emujad) Genel Başkanı Şeref Çayırtepe, Uzman Jandarma Okulu’nun hizmetten sayılması için 30 yıldır uğraştıklarını belirtti.

Çayırtepe şöyle konuştu: “Biz bu talebi neden dile getiriyoruz? Mevcut durum adil olmadığı için, bize haksızlık yapıldığı için. Bu okulun hizmetten sayılıp arkadaşlarımızın beklentisinin karşılanması lazım. 3 çocuklu bir aile düşünün. Büyüğün hakkını veriyorsunuz. Belki tepki gösterir diye ortancanın da hakkını veriyorsunuz. Küçüğe gelince sırt çeviyorsunuz, öteliyorsunuz. Böyle bir baba olur mu? Baba adil olmalı.

Subay Okulu, Astsubay Okulu ve Uzman Jandarma Okulu. Subay Okulu’nu hizmetten saydınız. Astsubay Okulu da aynı şekilde. Uzman Jandarma Okulu’nu hizmetten saymıyorsunuz. Açık bir adaletsizlik var”

ara2-001.jpg

MHP YAKINDAN İLGİLENİYOR

Uzman Jandarma Okulu’nun hizmetten sayılması ile ilgili son üç seçim döneminde devlet büyüklerinden vaatler aldıklarını söyleyen Çayırtepe, “14 Mayıs seçimleri öncesinde bu işin çözüleceğine çok inanmıştık. Meclise kadar geldi, sonrasında sürüncemede kaldı.

Devlet Bahçeli Bey’in bize bu konuda sonsuz desteği var. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter konuyu yakinen takip ediyor. 30 yıldır çözülemeyen bu sorunun yerel seçimlere kadar bitirilmesini istiyoruz. 30 bin üyemiz mevcut, ailelerle beraber 200 bini aşan bir grubuz” diye konuştu.

iceri-002.jpg

MANTIĞINI ÇÖZEMEDİK

Camia olarak jandarma okulunun kapanmasındaki mantığı çözemediklerini ifade eden Çayırtepe, “Ortaya hiçbir somut neden koyulamadı. Avrupa Birliği Uyum Yasaları’nda uzman jandarma rütbesinin olmadığı konuşuldu ama bu cevap bizi tatmin etmedi.

Keşke uzman jandarma okulu tekrar açılabilse, teşkilatımız subay, astsubay ve uzman erbaş konseptine döndü” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum