Konya’nın Kulu ilçesinde yaşanan depremin ardından Prof. Dr. Osman Bektaş açıklamalarda bulundu. Bektaş o bölgede de 7 şiddetinde deprem olabileceğini duyurdu. İşte detaylar:
Konya’nın Kulu ilçesinde yaşanan depremin ardından Prof. Dr. Osman Bektaş açıklamalarda bulundu. Bektaş o bölgede de 7 şiddetinde deprem olabileceğini duyurdu. İşte detaylar:
Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre Konya’nın Kulu ilçesinde sabah saatlerinde 4.0 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Sarsıntı, çevre ilçelerde de hissedildi.
Bektaş: “Büyük Deprem Potansiyeli Var”
Deprem bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada depremin Bala-Tuzgölü Fay Zonu üzerinde meydana geldiğini duyurdu. Bektaş, bu fayın gelecekte 6-7 büyüklüğünde deprem üretmesinin olası olduğunu belirterek, “Deprem parametreleri bilinmeyen fayın 6-7 büyüklüğünde deprem üretmesi olası. Zaman?” ifadeleriyle belirsizliğe dikkat çekti.
Levha İçi Fayların Tehlikesi
Bektaş, Bala-Tuzgölü Fay Zonu’nun levha içi fay özelliği taşıdığını ve düşük hızla hareket ettiği için deprem periyodunun tahmin edilemediğini söyledi. Bu nedenle beklenmedik anlarda büyük sarsıntılar yaşanabileceğini vurguladı.
Yakın Takip Uyarısı
Uzmanlar, bölgedeki sismik hareketliliğin dikkatle izlenmesi gerektiğini belirterek, bu tür fayların geçmişte de ciddi hasarlara yol açtığını hatırlattı.