Gazete İlk Sayfa
  • Resmi İlan
  • Güncel
  • Özel Haber
  • Belediyeler
  • Spor
  • Siyaset
24
00:03 Edirne'de seyir halindeki otomobilin üzerine ağaç devrildi
00:03 Yeni yıl öncesi sınır kapılarında dev uyuşturucu operasyonu
00:02 Kızılay’dan Regaip Kandili’nde 1000 kişiye sıcak ikram
00:01 Malatya’da Yarış Tayları Karayoluna Çıktı: 8 Ölü, Kayıplar Var
00:01 ETÜD PROJE HİZMETİ ALINACAKTIR
00:01 ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN
23:27 En çok Grammy ödülü kazanan şarkıcı kimdir?
23:23 Hangi ülke Soğuk Savaş döneminde Doğu Bloku ya da Batı Bloku içerisinde yer almamış bir Üçüncü Dünya ülkesidir?
23:06 Hangisi bir deyim değildir?
23:02 Kimyasal bir yöntemle parlaklık verilmiş pamuk ipliğine verilen ad olan merserize kelimesinin kökeni hangisinden gelmektedir?
  1. Anasayfa
  2. Foto Galeri
  3. Güncel
  4. Uzmanından deprem fırtınası yorumu: 7 şiddetinde deprem olacak

Uzmanından deprem fırtınası yorumu: 7 şiddetinde deprem olacak

Sındırgı ve Simav’daki depremler sonrası kaydedilen on binlerce artçı sarsıntı, bölgedeki fay haritalarının yeniden gözden geçirilmesini gündeme taşıdı. Yer bilimci Prof. Dr. Okan Tüysüz, Marmara, Bursa, İzmir ve Bingöl için kritik deprem uyarıları yaptı.
YAYINLAMA: 29 Eylül 2025 Pazartesi 15:58
GÜNCELLEME: 29 Eylül 2025 Pazartesi 16:01
Uzmanından deprem fırtınası yorumu: 7 şiddetinde deprem olacak 1 14

Sındırgı ve Simav’daki depremler sonrası kaydedilen on binlerce artçı sarsıntı, bölgedeki fay haritalarının yeniden gözden geçirilmesini gündeme taşıdı. Yer bilimci Prof. Dr. Okan Tüysüz, Marmara, Bursa, İzmir ve Bingöl için kritik deprem uyarıları yaptı.

Uzmanından deprem fırtınası yorumu: 7 şiddetinde deprem olacak 2 24

Sındırgı’daki Anomali: Gizli Fay Hattı Şüphesi

10 Ağustos’ta Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede 11 bini aşkın artçı sarsıntı kaydedildi. Yer bilimci Prof. Dr. Okan Tüysüz, bu yoğunluğun alışılmışın dışında olduğunu belirterek artçıların fayın yükselen bloğunda toplandığını söyledi. Bu durumun en güçlü açıklamasının, Sındırgı’nın güneyinde gömülü bir fay hattının varlığı olduğunu vurguladı.

Simav’daki depremlerin ise Sındırgı ile doğrudan bağlantılı olmadığını kaydeden Tüysüz, “Ancak Simav’ın güneyindeki yoğun hareketlilik, fay haritalarının yeniden çalışılması gerektiğini ortaya koyuyor” dedi.

Uzmanından deprem fırtınası yorumu: 7 şiddetinde deprem olacak 3 34

Marmara, Bursa ve İzmir İçin Kritik Uyarı

Türkiye’de 550 diri fay bulunduğunu hatırlatan Tüysüz, büyük deprem riskinin sürdüğünü şu sözlerle dile getirdi:

Marmara: “Bölgede 7’nin üzerinde bir deprem olasılığı hala çok yüksek.”

Bingöl/Yedisu: “Burada 7.2 ile 7.4 büyüklüğünde deprem ihtimali devam ediyor.”

Bursa: “Geçmişinde 7 büyüklüğünde depremler var. Üstelik zemin kalitesi çok kötü, bu yüzden ciddi risk taşıyor.”

İzmir ve Manisa: “İzmir’in içinden fay hatları geçiyor. Son büyük kırılma 1600’lerde yaşandı ama tehlike devam ediyor. Manisa için de aynı risk söz konusu.”

Uzmanından deprem fırtınası yorumu: 7 şiddetinde deprem olacak 4 44

“Güvenli Bina Hayati Önemde”

Prof. Dr. Tüysüz, Batı Anadolu’da 5 ila 6 büyüklüğündeki depremlerin nerede olacağının öngörülemediğini belirterek, “Tek önlem güvenli binalarda yaşamak. Risk bitmedi, hazırlıklı olmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Gazete İlk Sayfa © 2012
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Aydınlatma Metni
Kişisel Verilerin Korunması
  • Ankara Haberleri
  • Keçiören Haberleri
  • Altındağ Haberleri
  • Sincan Haberleri
  • Mamak Haberleri
Haber Portalı Yazılımı
Gazete İlk Sayfa
Haberler
  • Resmi İlanlar
  • Manşetler
  • Güncel
  • Özel Haber
  • Belediyeler
  • Spor
  • Siyaset
  • Eğitim Haberleri
  • Dünya
  • Sağlık
  • Polis - Adliye
  • Yaşam
  • Kim Kimdir?
  • Ekonomi
  • Teknoloji
  • Kültür Sanat
  • Seçim
  • Medya
  • Haber Editörü
  • Kamu Personel Alımı
Diğer İçerikler
  • Foto Galeri
  • Web Tv
  • Yazarlar
  • Gazete Manşetleri
Kurumsal
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Kullanım Şartları
  • Geliştiriciler İçin