Uzmanından sahurda tok tutan 4 yemek önerisi

Uzmanından sahurda tok tutan 4 yemek önerisi

Diyetisyen Duygu Yıldırım Sökmen Ramazanın başladığı şu günlerde tokluğu artıran 4 yiyeceğe dikkat çekti. Sökmen “Yumurta hem düşük kalorisi hem de protein kalitesinin yüksek olması sebebiyle uzun süre tokluk sağlar” dedi.

Diyetisyen Duygu Yıldırım Sökmen Ramazanın başladığı şu günlerde tokluğu artıran 4 yiyeceğe dikkat çekti. Sökmen yumurtaya değinmesinin ardından şunları söyledi: “Tam buğday ürünleri sindirim problemlerini önleyerek tokluğu artırır. Süt de uzun süre tokluğu artıran bir içecektir. Tarçın ise kan şekerini dengede tutup, tatlı ihtiyacını baskılamayı sağlar.”

MUTLAKA SAHUR YAPIN

Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin yolunun öncelikle tek öğün beslenilmemesinden geçtiğine dikkat çeken Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Duygu Yıldırım Sökmen, mutlaka sahur yapılması gerektiğini belirtti.

VÜCUT YAĞI ARTABİLİR

Tek öğün beslenmenin vücudun ‘kıtlık psikolojisine’ girmesine, dolayısıyla metabolizmanın yavaşlamasına ve vücut yağının artmasına neden olacağının altını çizen Diyetisyen Sökmen, “Hem gün içerisindeki enerji dengenizin hem de metabolizmanızın düzgün bir şekilde çalışmaya devam etmesi için sahur öğünü mutlaka yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

ara-001.jpg

SAHURDA BUNLARDAN UZAK DURUN

Sahurda uzak durulması gereken besinlerden de bahseden Diyetisyen Sökmen, salam, sosis, pastırma gibi işlenmiş gıdaların, oldukça baharatlı olması nedeniyle gün içerisinde su içme isteğinin artırarak Ramazan günlerinin zor geçmesine neden olabileceğini söyledi.

Diyetisyen Sökmen, tüketilmesinden kaçınılması gereken diğer besinlerle ilgili şunları söyledi: “Hamur işleri: Ramazan’da uzun süren açlıktan dolayı metabolizma yavaşlamaktadır, bu nedenle bu yiyecekler kilo alımına sebep olacaktır. Diyabet gibi kronik hastalığa sahip olan kişilerin ekstra dikkat etmesi gerekir. Tuzlu zeytin: Tuz vücuttaki su tutumunu arttıracağından ödeme ve hipertansiyona neden olabilir. Kahve ve kakao gibi kafein içeren içecekler: Özellikle ülser hastaları rahatsızlık yaşamamaları için tüketirken dikkat etmelidirler. Kızartmalar: Bol yağlı kızartmalar yerine haşlama ızgara tercih edilmelidir.”

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.