Uzmanlar açıkladı: Seçimden sonra borsa ne olacak?

Uzmanlar açıkladı: Seçimden sonra borsa ne olacak?

Amerikan kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in not artırımından sonra borsada yükseliş yaşandı. Yaşanan yükseliş kar realizasyonlarını da beraberinde getirdi. 9 bin ile 9 bin 400 seviyeleri arasında seyreden BİST100’de seçimden sonra borsa ne olacak?

Fitch, Türkiye’nin not görünümü uzun bir aradan sonra pozitife çevirdi. BİST100 endeksi hakkında Dünya Gazetesi’ne yapılan açıklamalarda Ekonomist Cemal Demirtaş, “Mevcut döviz kurlarıyla baktığımızda, yerel seçimler öncesi 3 Ekim seviyelerini yakalayabileceğini ve BIST100 endeksinin 10.000 seviyelerini aşma olasılığının yüksek olduğunu söyleyebiliriz” dedi. Ekonomist Serdar Pazı ise “BIST 100 endeksinde ise nominal TL bazında yeni rekorlar seçimden önce de gelebilir, 9.452 üzerinde kalınabilmesi halinde 10 bin üzeri hedef konumunda olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

cemaldemirtas.jpg

10 BİNİ AŞMA İHTİMALİ YÜKSEK

Ekonomist Cemal Demirtaş, Fitch’in, görünümü pozitif olarak belirlemesinin, önümüzdeki 6 aylık dönemde notun bir kez daha yükselebileceğini belirterek, “Normal şartlarda, beklentilerin satın alındığını, gerçekleşmelerin ise kâr realizasyonlarına neden olduğunu söyleyebiliriz. Fakat, Fitch’in, not artırımına ek olarak, görünümü de pozitife yükseltmesi, borsaya olan ilgiyi de yüksek tutmaya devam edecektir. Zaman zaman gün içi yaşanabilecek geri çekilmeler alım fırsatı olarak değerlendirilebilir. BIST100 endeksinin , 3 Ekim’deki TL bazlı rekor seviyesini yakaladığı 8.500’lerde, dolar bazlı BIST100 endeksi 310 dolar seviyesindeydi. Mevcut döviz kurlarıyla baktığımızda, yerel seçimler öncesi 3 Ekim seviyelerini yakalabileceğini ve BIST100 endeksinin 10.000 seviyelerini aşma olasılığının yüksek olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

serdarpazi.jpg

BİST100 GÖRECE UCUZ

Ekonomist Serdar Pazı da yaptığı açıklamada, “BIST 100 endeksinde ise nominal TL bazında yeni rekorlar seçimden önce de gelebilir, 9.452 üzerinde kalınabilmesi halinde 10 bin üzeri hedef konumunda olacaktır. Ancak dolar bazında 300-310 bandının aşılması daha zor ve bu muhtemelen seçimlerin ardından mevcut politikalara devam edildiğinin teyit edilmesi ile yaşanacak” diye konuştu. Pazı, enflasyon muhasebesi nedeniyle bilançoların fiyatlara yansımasının geciktiğini sözlerine ekleyerek, “BIST görece olarak hem tarihsel ortalamalara hem de MSCI endeksine ucuz, bu da orta ve uzun vadeli olarak görünümü desteklemekte” ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.