Uzmanlar sağlıklı olmak için sağlıklı kahvaltı yapmanın önemini vurguluyor

Uzmanlar sağlıklı olmak için sağlıklı kahvaltı yapmanın önemini vurguluyor

Uzmanlar, sağlıklı olmak istiyorsanız, kahvaltı menünüzden şekerli mısır gevreği, beyaz ekmekten yapılmış tost ve hamur işleri gibi yiyecekleri çıkartmanız gerektiğini öneriyor.

İngiltere'deki King's College London'da gıda uzmanı olan Profesör Tim Spector, kahvaltıda beyaz unla yapılmış gıdaları ve meyve suyu, aromalı yoğurt gibi şekerli besinleri çıkarmakla, günlük aşırı işlenmiş gıda alımını üçte bir oranından daha fazla azaltabileceğinin altını çiziyor. Daily Mail'in haberine göre, Profesör Spector, doğal yoğurt ve karışık kuruyemiş ya da ekşi mayalı ekmek üzerine mantarlı veya peynirli omlet gibi alternatiflerle kahvaltı yapmanın daha sağlıklı bir seçenek olduğunu öneriyor.

Kahvaltının, obezite ve kardiyovasküler hastalıklarla ilişkilendirilen işlenmiş yiyecekleri daha az tüketmeyi hedefleyen en önemli öğün olduğu anlaşılıyor.

Bu ayın başlarında Zoe adlı bir beslenme şirketi için bir podcast'te konuşan Profesör Spector, insanlara kahvaltı alışkanlıklarını gözden geçirmelerini önererek, kahvaltıyı evde tüketmenin ve bunun dışarıda tüketilen bir öğüne kıyasla daha kolay olduğunu vurgulayarak bu alışkanlığın kolayca değişebileceğini vurguladı.

Bu doğrultuda, hamur işleri, şekerli kahvaltılık gevrekler, kahvaltı barları, meyve suları ve bisküvi barları gibi kahvaltılık yiyecekler yerine doğranmış meyve ve fındıklı doğal yoğurt, kefir veya ıspanaklı ve peynirli omlete geçiş yapmanın önemli bir fark yaratabileceğini belirtiyor.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.