Uzmanlardan ebeveynlere uyarı: Bu belirtiler lösemi habercisi olabilir

Uzmanlardan ebeveynlere uyarı: Bu belirtiler lösemi habercisi olabilir

Lösemi haftası olması dolayısıyla uzmanlardan ebeveynlere uyarılar akın akın geliyor. Uzm. Dr. Mehmet Yan çocuklarda görülen bazı belirtilerin lösemi olabileceğini söylüyor.

Çocuk yaşlarda en çok görülen kanser türlerinden olan lösemi yani kan hastalığına dikkat çekmek amacıyla organize edilen lösemi haftasında uzmanlardan ebeveynlere uyarılar yağıyor. Bu uyarılar arasında en çarpıcı olanını Uzm. Dr. Mehmet Yan verdi. Yan, aktardığı belirtilerin olması halinde doktora başvurulmasını çünkü lösemi tehlikesi olabileceğini anlattı.

BU BELİRTİLERE DİKKAT

Uzm. Dr. Mehmet Yan çocuklarda görülen ve uzun süren ateş, terleme, kilo kaybı, halsizlik, kemik ağrısı gibi belirtilerin olması halinde en kısa sürede bir muayeneye gidilmesi gerektiğini söylüyor. Aynı zamanda Yan, ciltte küçük döküntüler, dalak ve karaciğerde büyüme ile şişmiş lenf nodları gibi belirtilerin doktorlar tarafından tespit edilmesi doğrultusunda lösemi olabileceği konusunda uyarıyor.

basliksiz-1-001.jpg

ERKEN TANI ÖNEMLİ

Löseminin öncelikli olarak kemik iliğine ve ardından tüm organlara yayılabileceğine vurgu yapan Uzm. Dr. Mehmet Yan, Uluslararası tedavi protokollerinin geliştirilmesiyle lösemide 5 yıllık sağ-kalım oranlarının yüzde 90’ların üzerine çıktığını kaydetti. Kendilerinin tek sevindikleri noktanın Lösemideki başarı olduğunu söyleyen Yan, “Tedavinin ilerlemesinde çok büyük bir öneme sahip” dedi.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.