Uzmanlardan Google tepkisi: "Son derece tehlikeli"

Uzmanlardan Google tepkisi: "Son derece tehlikeli"

Google'ın kişileri dolandırıcılıklara karşı uyarmayı amaçlayan yeni özelliği, gizlilik açısından endişe yarattı. Güvenlik uzmanları, telefon görüşmelerini bu şekilde dinlemenin "son derece tehlikeli" olduğunu kaydetti.

Google, I/O etkinliğinde bir dizi yeni yapay zeka aracı tanıttı ve bunlar arasında dolandırıcılık girişimlerini tespit etmek amacıyla telefon görüşmelerini dinleyebilen yeni bir araç da yer aldı.

Independent Türkçe'nin haberine göre, Google bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağını henüz açıklamadı. Google, telefon görüşmelerinin dinlenmesi ve analiz edilmesinin tamamen cihaz üzerinde gerçekleştirileceğini, dolayısıyla özel konuşmaların sunuculara gönderilmeyeceğini belirtti. Açıklamada, "Bu korumanın tamamı cihazda gerçekleşiyor, böylece sohbetiniz size özel kalıyor" ifadeleri kullanıldı. Ancak güvenlik uzmanları, telefon görüşmelerinin bu şekilde dinlenmesini "son derece tehlikeli" ve "dehşet verici" olarak nitelendirdi. Görüşmelerin cihazda kalmasına rağmen, yapay zekanın aramaları dinlemesinin başka sorunlara yol açabileceği vurgulandı.

Mesajlaşma uygulaması Signal'in başkanı Meredith Whittaker da, "Bu son derece tehlikeli" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.