Uzun yıllar Bartın Belediye Başkanlığı yapan MHP’li Cemal Akın kaç oy aldı? MHP Bartın adayı Cemal Akın milletvekili seçildi mi?

Uzun yıllar Bartın Belediye Başkanlığı yapan MHP’li Cemal Akın kaç oy aldı? MHP Bartın adayı Cemal Akın milletvekili seçildi mi?

2023 genel seçim sonuçları kadar ünlü adayların seçilip seçilemedikleri merak ediliyor. Bu isimlerden biri yıllardır Bartın Belediye başkanlığı yapan Cemal Akın. Peki Cemal Akın kaç oy aldı, Cemal Akın milletvekili seçildi mi? İşte cevabı:

14 Mayıs 2023 genel seçim sonuçları kadar parti listelerindeki ünlü adayların milletvekili seçilip seçilemedikleri merak ediliyor. Bu ünlü isimlerden biri de Uzun yıllar Bartın Belediye Başkanlığı yapan MHP’li Cemal Akın. 2023 seçim sonuçlarını sorgulayan vatandaşlar Cemal Akın kaç oy aldı? MHP Bartın adayı Cemal Akın milletvekili seçildi mi? 2023 MHP Bartın seçim sonuçları ne sorularının cevaplarını da arıyor.

CEMAL AKIN KAÇ OY ALDI? CEMAL AKIN MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ Mİ?

Şu ana kadar açılan sandıkların oranı Bartın’da % 100 olarak güncellendi. MHP 1. sıradan aday gösterilen Cemal Akın 1. sırada yer alıyor. Oy oranı ise %23,77 görünüyor. Oy oranı bu şekilde devam ederse Bartın 1. Sıradan aday gösterilen Cemal Akın MHP’den meclise giremeyecek.

whatsapp-image-2023-05-15-at-02-43-55.jpeg

CEMAL AKIN KİMDİR?

Bartın eski belediye başkanı Cemal Akın İlk, orta ve lise tahsilini Bartın'da tamamlayan Cemal Akın, 1982 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Bartınspor ve daha birçok spor kulübünde ve derneklerinde yöneticilik yapmıştır. 1991 yılında Bartın MHP İl Başkanı seçilen Cemal Akın 11 yıl bu görevde bulundu. 2009 Türkiye yerel seçimlerinde Bartın Belediye Başkanı seçilmiştir. 16 Mart 2023 tarihinde milletvekili adaylığı için istifa etmiştir.

Peki eski Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın kaç oy aldı, Bartın’ da yerel anlamda yaptığı işler ile dikkat çeken ve yerel halk tarafından sevilen MHP’nin milletvekili adayı Cemal Akın milletvekili seçildi mi?

Tüm bu soruların cevapları Yüksek Seçim Kurulu’nun 14 Mayıs 2023 seçimleri kesin sonuç listesiyle netlik kazanmış olacak. Cemal Akın ile ilgili soruların cevaplarını 14 Mayıs akşamı haber sitemiz www.gazeteilksayfa.com’un 2023 SEÇİM SONUÇLARI sayfasından takip edebilirsiniz.

AYSU BANKOĞLU FAKTÖRÜ

MHP’NİN Bartın’daki en büyük rakiplerinden biri CHP olarak gösteriliyor. CHP'nin bu mevcut Milletvekili Aysu Bankoğlu’nu 1. sıradan aday göstermesi MHP’nin oylarında düşüşe neden olabileceği ifade ediliyor.

Bartın’da Cemal Akın’ın rakipleri arasında AK Parti’den Yusuf Ziya Aldatmaz ve Turhan Kalaycı CHP’den Aysu Bankoğlu İYİ Parti Ceyda Sargın oldu.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.