Vatandaş gözlerini vaatlere çevirdi: Ankara’da başkanların hamlesi bekleniyor

Vatandaş gözlerini vaatlere çevirdi: Ankara’da başkanların hamlesi bekleniyor

“Vaatleri Neydi?” yazı dizimizle gözler önüne serdiğimiz 9 merkez ilçe ve Büyükşehir’de belediye başkanlık koltuğuna oturan isimlerin söz verdiği vaatleri takipteyiz. Şimdi sıra başkanlarda! Ankaralının gözü bu vaatlerde…

Gazete İlksayfa olarak Büyükşehir ve 9 merkez ilçe belediye başkanlık koltuğuna oturan isimlerin vaatlerine projektör tuttuk. Kiminin vaadi ‘Çiftlik’, kiminin vaadi ‘Halk Lokantası’, kiminin vaadi ‘Kentsel Dönüşüm’, kiminin vaadi ise ‘Vadi’… Kimi mevcutların sayısını artıracağını vaat ederken; kimi “Birlikte yöneteceğiz” demekle yetindi. “Vaatleri Neydi?” yazı dizimizle projektör tuttuğumuz vaatleri vatandaşlar merakla beklemeye başladı. Şimdi sıra başkanlığı devralan isimlere geldi. İşte Ankaralının dört gözle beklediği o vaatler…

mansurmetro.jpg

ABB’DE ÖNCELİK ULAŞIM

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın söz vaat ve projeleri arasında yeni metro hatları, otobüsler ve alternatif yollar yer aldı. Ankara’da toplam 51.33 kilometrelik 5 yeni metro hattı ve Yenimahalle, Keçiören ve Pursaklar trafiğini rahatlatacak yol ve bulvar çalışmaları ile bin yeni EGO otobüsü hizmete alınacağını vaat etti.

cankayakentlokantasiornek.jpg

ÇANKAYA’DA İLK İŞ LOKANTA

Çankaya’da Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in vaadi öncelikle Cebeci’de olmak üzere “Halk Lokantaları” kurmak oldu. Başkan Güner, İstanbul’da örnekleri görülen “Halk Lokantaları”nı Çankaya’da ilk iş olarak hayata geçireceğini söyledi.

yenimahalle1.jpg

YENİMAHALLE’DE SAYILARI ARTACAK

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ilçede mevcut gerçekleşen projelerindeki tesislere yenilerini ekleneceğini belirterek, aile sağlığı merkezi sayısını 43’ten 45’e, havuz ve spor tesisi sayısını 5’ten 6’ya kreş ve gündüz bakımevi sayısını ise 12’den 16’ya yükselteceğine söz verdi.

KEÇİÖREN’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Keçiören’de Belediye Başkanı Mesut Özarslan, 60 projenin sözünü verdi. Başkan Özarslan’ın vaadi vatandaşların uzun süredir beklediği Hacıkadın Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi ve Aktepe Kentsel Dönüşüm Projesi oldu.

parkaltindag.jpg

ALTINDAĞ’A ÇİFTLİK SÖZÜ

Altındağ’da ise Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağ Kent Çiftliği ve Altındağ Kent Ormanı sözüyle Altındağlıları uygun fiyata meyve sebzeye ulaştırmayı ve yeşille buluşturmayı hedeflediğini anlattı.

sincan1.jpg

SİNCAN’DA VADİ OLACAK

Sincan’da genç ve çocuklara yönelik projeler öne çıktı. Başkan Murat Ercan 83 dönümlük Sincan Spor Vadisi ve Dijital Kampüs’ün sözünü verdi. Başkan Ercan, “Türkiye’nin belki de en büyük spor komplekslerinden biri olacak” diyerek Spor Vadisi’ni anlattı.

MAMAK’A SANAYİ VAADİ

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin ise Kızılca Oto Sanayi Sitesi ile Mamak OSB’nin sözünü vererek ilçede 30 bin kişiye istihdam sağlanacağını söyledi. Şahin, “Mamak’ın birinci beklentisi bir sanayi” diyerek projeye dikkat çekti.

meydangolbsai1.jpg

GÖLBAŞI MOGANLA BİRLEŞECEK

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı da ilçeye Kent Meydanı sözünü verdi. Başkan Yakup Odabaşı, “30 bin metrekare alan ile kent merkezini Mogan gölü ile birleştiriyoruz. İlçe müzesi, seyir terasları, sosyal organizasyonlar ve etkinlik alanları ile nefes alan bir ilçe merkezi kuracağız” dedi.

pursaklarmilletbahcesi1.jpg

PURSAKLAR CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Pursaklar’da ise çok çalışmaya devam edeceğini vurgulayan Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin 2 yeni Millet Bahçesi kurulacağını belirterek, “Pursaklar cazibe merkezi olacak” diye konuştu.

etimesgut1.jpg

ETİMESGUT’TA BERABER YÖNETİM

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu da “Etimesgutumuz’un geleceğini hep birlikte inşa edeceğiz. Senaryoyu artık biz yazacağız!” dedi. Somut projesi olmayan Başkan Beşikçioğlu, kampanyalarında ‘Birlikte yöneteceğiz’ mesajı verdi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.