Veli Gündüz Şahin vatandaşlarla seyahat etti

Veli Gündüz Şahin vatandaşlarla seyahat etti

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerde Mamak Belediye Başkanı olarak seçilen Veli Gündüz Şahin, EGO otobüsüne binerek vatandaşlarla birlikte seyahat etti. Şahin, “Seçim dönemi verdiğimiz sözleri tutuyoruz” dedi.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, önceki gün akşam saatlerinde Mamak’ta halk otobüsüne binerek vatandaşlarla birlikte seyahat etti. Şahin, otobüste kısa bir konuşma da yaparak herhangi bir partinin değil, Mamak halkının belediye başkanı olduğunu vurguladı. Konuşmasında seçim öncesi verdiği sözleri yerine getirdiklerini belirten Gündüz Şahin, “Henüz 15-20 gün oldu. Oy isterken otobüslere biniyordum. Sizler bana diyordunuz ki ‘seçildikten sonra bir daha bize gelmezsin, bir daha bize uğramazsın’ diyordunuz. Ben de size ‘seçildikten sonra yine geleceğim sizin yanınıza. Aranızda olacağım. Size merhaba, iyi akşamlar diyeceğim. Bundan adınız kadar emin olun’ diyordum” dedi.

1.jpg

“BENDE SIRADAN BİR İNSANIM”

Vatandaşların akşam evlerine gittiği anda karşılarına çıkan Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Mamak halkına sürpriz yaptı. EGO otobüsüne binen Şahin, vatandaşlara olan gibi sıradan bir insan olduğunun altını çizerek şu sözleri söyledi:

“Oy isterken otobüslere biniyordum. Sizler bana diyordunuz ki ‘seçildikten sonra bir daha bize gelmezsin, bir daha bize uğramazsın’ diyordunuz. Ben de size ‘seçildikten sonra yine geleceğim sizin yanınıza. Aranızda olacağım. Size merhaba, iyi akşamlar diyeceğim. Bundan adınız kadar emin olun’ diyordum. Ben de sizin gibi sıradan bir insanım arkadaşlar. Ne yanımda 3-4-5 koruma var. Ne arkamda çakarlı araba var. Ne peşimde 5-10 tane zabıtam var. Benim sizden bir farkım yok. İnşallah eşit, adaletli ve düzgün hizmet yapacağım.”

2.jpg

“OY VERMEYEN PİŞMAN OLACAK”

Otobüste vatandaşlarla kısa bir süre sohbet eden ve duygularını paylaşan Şahin, kendisine oy vermeyenlerin pişman olacağını vurguladı. Şahin, konuyla ilgili olarak “Benim için oy veren de aynı vermeyen de. Oy vermeyen pişman olacak. Niye biliyor musunuz? ‘Oy vermedik’ diye pişman olacaklar. ‘Keşke verseydik’ diyecekler. Verdiğiniz helal oyların hiçbirini haramda kullanmayacağım. Buna emin olun. Bir partinin değil Mamak halkının belediye başkanıyım. Ben 25-30 bin fark beklerken Şahapgürler, Yeşilbayır, Zerdalitepe ve Kayaş gibi yerlerden rekor oylar geldi. 65 bin fark attık” ifadelerini kullandı.

20 YIL SONRA GELEN DEĞİŞİM

2004 yerel seçimlerinde AK Parti, CHP belediyelerinden biri olan Mamak’ta ilk kez kazanmış ve devam eden süreçte 20 yıl boyunca Mamak’ta AK Parti belediyeciliği yaşanmıştı. 2009 yılındaki yerel seçimde de Mamak’tan aday olan Şahin, 2024’te rekor oyla Mamak’ta yeniden CHP’nin kazanmasını sağladı. Şahin, Mamak’ta bulunan 496 bin 685 seçmenden 199 bin 753’ünün oyunu alarak yüzde 52,91’lik rekor oyla seçimin kazananı oldu. Veli Gündüz Şahin, AK Partili rakibi Asım Balcı’ya 63 bin 192 oy fark atarak imkânsız diye yorumlananı başarmış oldu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.