Velileri üzecek haber: Okul öncesi eğitimde aidat geri geldi

Velileri üzecek haber: Okul öncesi eğitimde aidat geri geldi

Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumları yönetmenliğinde değişiklik oldu. Anaokulları ve anasınıflarında, alınan kararla Mayıs ayında kaldırılan aidat ve katkı ödemeleri geri geldi.

Anaokulları ve anasınıflarında, alınan kararla Mayıs ayında kaldırılan aidat ve katkı ödemeleri geri geldi. Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumları yönetmenliğinde değişiklik oldu. Ortaokul bünyesine bağlı anasınıflarından aylık 320 TL, anaokullarından ise aylık 600 TL aidat ödemesi alınacak.

haber-ic1.jpg

KALDIRILAN AİDAT ÖDEMELERİ GERİ GELDİ

14 Ekim’de, Resmi Gazete’de Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yayımlandı. Okul öncesi mevzuatına göre, okul öncesi eğitim kurumlarında çocukların öz bakım süreçlerini, temel ihtiyaçlarını ve eğitim programının uygulanmasını desteklemek amacıyla katkı payı alınabilmesi sağlanacak. Yeni dönemde ortaokul bünyesine bağlı anasınıflarından aylık 320 TL, anaokullarından ise aylık 600 TL aidat ödemesi alınacak.

haber-ic2.jpg

UYGULAMA KISA SÜRDÜ

Seçimden önce 2023-2024 eğitim öğretim yılında eğitim ücretlerinin kaldırıldığını duyuran eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Türkiye’de okul öncesi eğitimle ilgili Valilik tarafından komisyonlar marifetiyle belirlenen ücretler var. 50 TL 100 TL tam gün eğitim yapan kreşlerde 400 TL 500 TL ve Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine dayalı olarak bu ücretler tahakkuk ettiriliyordu. 2023-2024 eğitim öğretim yılıyla birlikte bu ücretlerin tamamını kaldırıyoruz. Türkiye’nin hiçbir noktasında Ordu’da, Hatay’da, Cizre’de, Malatya’da, Silopi’de, Kars’ta kısaca Türkiye’nin neresinde olursa olsun ister tam gün eğitim yapsın, isterse yarım gün eğitim yapsın hiçbir adı altında abla yemek taşıma başka ne ad olursa olsun bu adlar altında okul öncesi eğitimlerden kesinlikle ücret alınmayacaktır. Bu sayede bizler evlatlarımıza ilgili çok önemli bir işi de okul öncesi eğitimle ilgili devrim gibi yapılan gelişmeleri de çok sağlam bir zeminde sürdürebilirliğini sağlamış olacağız" şeklinde açıklamada bulunmuştu.

haber-ic3.jpg

“KİŞİ BAŞINA AYLIK 320 TL AİDAT”

Ankara’da devlet okulunda çalışan anaokulu öğretmeni konu ile alakalı şunları aktardı:

“Mayıs yapılan açıklamada her hangi bir aidat ücreti alınmayacağına dair bir açıklama yapılmıştı. Buna ek olarak düzenli bir şekilde okullara yemek verileceğine ifade edilmişti. Fakat MEB’den okula gelen yazı ile beraber yemek verilmeyeceğini öğrendik. Şuan çocuklar beslenmelerini evde hazırlayıp geliyorlar. Öğrencilerin diğer giderlerini karşılamak adına aidat ücretleri toplanmaya başlayacak. Biz öğrencilerden kişi başına aylık 320 TL aidat alacağız.”

Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.