Vergi dairesinde rüşvet: Suçüstü yakalandılar

Vergi dairesinde rüşvet: Suçüstü yakalandılar

İstanbul'da vergi borcu olan bir kişinin yaşadığı mağduriyet sonucu ortaya çıkan skandal, gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre, vergi borcu olan kişiye rüşvet teklif eden vergi dairesi görevlileri, mali şube ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusuyla başlayan süreç, vergi uzmanı ve icra memurunun mağduru tehdit ederek rüşvet istedikleri iddialarıyla doruğa ulaştı. Mağdurun ifadeleri ve güvenlik kamerası görüntüleriyle desteklenen iddialar sonucunda, mali şube ekipleri harekete geçti.

haber1-002.jpg

ÖNCE 20 BİN SONRA 40 BİN TL İSTEDİLER

Yapılan çalışmalar neticesinde, şüphelilerin mağdura önce 20 bin lira karşılığında hesaplarına bloke konulmayacağını söyledikleri, ancak daha sonra taleplerini artırarak 40 bin lira istedikleri belirlendi. 5 Nisan'da Esenyurt'taki iş yerinde elden para alışverişi yaparak suçüstü yakalanan şüpheliler, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

haber2-001.jpg

BİNLERCE LİRA VE DOLAR ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda ise 2 cep telefonu, seri numaraları önceden tespit edilen 5 bin lira ve soruşturmaya konu olan 10 bin lira toplamda 15 bin lira nakit para, 1 sarı zarf ile lastikli desteler halinde toplam 11 bin 820 lira ve 200 dolar nakit para ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.