Veysel Tiryaki, “Engel tanımam” dedi

Veysel Tiryaki, “Engel tanımam” dedi

Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, “Yoğurt yiyişim farklıdır” dedi ve ekledi: “Ben buraya bakan yardımcılığı görevini bırakıp geldim. Ben bu yaşta hizmete niyet etmişken, önüme çıkmaya çalışan kimseye izin vermem. Önümde hiçbir engel tanımam.”

Tiryaki, görevde bulunduğu dönemde hayata geçirdiği Altınköy’ün durumuyla ilgili “Altınköy Ankara özelinde Türkiye projesidir. Hamamönü ve Ulucanlar gibi Altındağ’a değer katan projelerdir. Ancak maalesef panayıra döndü orası. Göreve geldiğimizde Altınköy’ü tekrardan müze köye dönüştüreceğiz” diye konuştu. Geçtiğimiz hafta sonunda görkemli bir törenle seçim manifesto yayınlayan ve vaatlerini açıklayan AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, dün de Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

veysel-tiryaki-2.jpg

Konuşmasında yeni döneme dair vurgu yapan Veysel Tiryaki; spordan sanata, kültürel faaliyetlerden yeşil alanlara kadar belediyecilik anlamında pek çok ipucu verdi. 2004-2019 yılları arasında Altındağ Belediye Başkanlığı yapan ve Altındağlılar tarafından ‘efsane başkan’ olarak nitelendirilen Tiryaki, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Altındağ’da yeni döneme dair konuşan Veysel Tiryaki “Altındağ Cumhuriyetin kurulduğu yerdir. Cumhuriyetin başkenti olması Ankara'ya ayrı bir önem kazandırıyor. Eğer Ankara'da Altındağ olmasın, başkentten geriye hiçbir şey kalmaz. Başkenti başkent yapacak her şey Altındağ’dadır. Ankara'da herkes Altındağlıdır. Altındağlı olmasa bile Altındağ doğumludur” dedi.

veysel-tiryaki-3.jpg

“ALTINDAĞ’DA HAYAL KURMAYI ÖĞRETTİK”

2004 öncesi dönemde Altındağ’ın atıl durumda kaldığını ve Altındağ’da yaşayan insanların hayal bile kuramadığını ifade eden Veysel Tiryaki, “Bir dönem ara verdikten sonra hangi mahalleye gidersem gidiyim, hangi partiden olursa olsun özledik diyorlar. Biz göreve geldiğimizde insanlar hayal bile kuramıyordu. Altındağ’da biz hayal kurmayı öğrettik. Umutları olmayan insanlara umut etmeyi öğrettik” diye konuştu.

veysel-tiryaki-5-002.jpg

“PANAYIRA DÖNDÜ”

Altındağ Belediye Başkanlığı döneminde hayata geçirdiği ve Türkiye’nin ilk ve tek açık köy müzesi olan Altınköy hakkında da konuşan Veysel Tiryaki, “Altınköy Ankara özelinde Türkiye projesidir. Hamamönü ve Ulucanlar gibi Altındağ’a değer katan projelerdir. Ancak maalesef panayıra döndü orası. Göreve geldiğimizde Altınköy’ü tekrardan müze köye dönüştüreceğiz” ifadelerini kullandı.

veysel-tiryaki-4.jpg

“HİÇBİR ENGEL TANIMAM”

Açıklamalarında Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nin bulunduğu alanın 2004’lü yıllarda yıkılarak yerine AVM yapılmak istendiği ancak yıkılmaması için mücadele ettiklerine değinen Tiryaki, zorluklarla mücadele etmekten kaçınmayacağını ifade etti. Konu hakkında net mesajlar veren Veysel Tiryaki, şunları söyledi:

“Ben buraya bakan yardımcılığı görevimi bırakıp geldim. Büyüklerimiz tarafından daha farklı görevler tevdi edilmişti. Ancak Altındağlılar benim gönlümde başka yerde. 30 yıldır kamu çalışanıyım ve neyi nasıl yapacağımızı biliyoruz. Ben bu yaşta hizmet etmeye gelmeye niyet etmişken önüme çıkmaya çalışan kimseye izin vermeyiz. Önümüzde hiçbir engel tanımam.”

veysel-tiryaki-6.jpg

İLK İŞ SOKAK KÖPEKLERİ OLACAK

Veysel Tiryaki, son zamanlarda sıkça gündeme gelen sokak köpeklerine dair de konuştu. 4 adet köpeği olduğunu belirten Tiryaki, “Henüz Türkiye’de hiçbir yasa, hiçbir kural yokken biz Altındağ’da köpek barınakları yaptık. Bu konuya ayrı önem veriyoruz. Sahipsiz hayvanların sahibi olacağız. Boğazına tasma takarak değil, kendi alanlarında yaşayacaklar. Göreve başladığımızda hızlı bir şekilde bu işi yapacağız. Hayırsever vatandaşlarda mama ve yem noktasında destek olabilecekler” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.