Vicdansız mama lobisi köpekleri toplamaya gelen ekiplere zor anlar yaşattı

Vicdansız mama lobisi köpekleri toplamaya gelen ekiplere zor anlar yaşattı

Keçiören’de 10 yaşındaki Tunahan’ı parçalayan sokak köpeklerini toplamak isteyen belediye ekipleri, sözde hayvanseverlerce engellenmeye çalışıldı.

Keçiören’de 10 yaşındaki Tunahan’ı parçalayan sokak köpeklerini toplamak isteyen belediye ekipleri, sözde hayvanseverlerce engellenmeye çalışıldı.

BELEDİYEYİ “CANİLİKLE” SUÇLADILAR

Büyük bir güvenlik sorunu haline gelen başıboş sokak köpeklerini toplamaya çalışan ABB ekiplerine müdahale edildi. Başkentteki sokak köpeği sorununu çözme konusunda büyük bir adım atan ABB bu sefer de sokak köpeklerini besleyen kişilerce canilikle suçlandı.

Vatandaşlar sosyal medyada başıboş sokak köpekleri içim çare bulunmasını istedi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise “Sahiplensinler. Sahipsiz hayvan olmaz” diyerek yeni bir çözüm önerisinde bulundu. Vatandaşların köpeklerin toplatılması talebini de olumlu karşılayan Yavaş, ABB ekiplerine köpeklerin toplatılması talimatını verdi.

s2.jpg

ENGEL OLMAYA ÇALIŞTILAR

Başıboş sokak köpeklerini toplamak üzere çalışmalara başlayan ekipler beklenmedik bir sorunla karşılaştı. Köpekleri besleyen ve sosyal medyada ‘mama lobisi’ olarak isimlendirilen bir gurup köpeklerin toplatılmasına engel olmaya çalıştı. Ekipleri engellemeye çalışan şahısların tepkileri sosyal medyada yayınlanan videoya yansıdı. Şahıslar, görevini yapan belediye çalışanlarına “durduk yere neyin yakalamasını yapıyorsunuz, bu yakalama usulsüzdür” şeklinde tepki gösterdi.

s4.jpg

SOSYAL MEDYADAN MAMA LOBİSİ TEPKİSİ

Belediye görevlilerinin köpekleri toplarken itiraz eden şahıslara, sosyal medya platformu X kullanıcıları tarafından büyük bir tepki gösterildi. Rıdvan Yağlı isimli X kullanıcısı, “Ben boşuna demiyorum köpek aktivistleri ya birileri tarafından fonlanıyor, ya da çeşitli ruhsal problemler yaşıyorlar. Belediyenin görevi köpekleri toplayıp barınaklara götürmektir. Gayet de usulüne uygun götürüyorlar, rahat bırakın da çocuklar sokaklarda korkmadan yürüyebilsin” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Bunların alayı mama lobisi” şeklinde konuşan bir diğer kullanıcı ise, “Lobi deyip geçmeyin iyi para var bunların derdi sadece daha çok para kazanmak ölen ya da yaralanan çocuklar ve bu köpekler umurlarında bile değil emin olun. Aslında bu lobiler araştırılsa neler neler çıkar” şeklinde olaya tepki gösterdi.

s5.jpg

DAHA ÖNCE DE TAŞLAMIŞLARDI

Son dönemde büyük bir güvenlik sorunu haline gelen başıboş sokak köpekleri ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı çaresiz bırakmıştı. Yavaş, başkentteki sokak köpeği sorununu çözme konusunda birtakım engellerin olduğundan bahsetmişti. Bölgede köpekleri toplamaya giden belediye ekipleri ise kimliği belirsiz kişiler tarafından taşlanmıştı.

Kaynak:Mikail Karaman / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.