Volkswagen Çin'deki üretim tesisi için harekete geçiyor

Volkswagen Çin'deki üretim tesisi için harekete geçiyor

Volkswagen Çin'in Anhui Eyaletinde bulunan Hefei şehrindeki üretim ve inovasyon merkezini genişletmek için büyük bir adım atmaya hazırlanıyor.

Volkswagen, Çin'in Anhui Eyaletinde bulunan Hefei şehrindeki üretim ve inovasyon merkezini genişletmek için büyük bir adım atmaya hazırlanıyor.

Şirket geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, 2.5 milyar euro (2.68 milyar dolar) tutarında bir yatırım yaparak tesisini güçlendireceğini duyurdu. Piyasalar söz konusu hamleyi Volkswagen'in Çin pazarında liderliği tekrar ele geçirme çabalarının bir parçası olarak görülüyor.

1-003.jpg

ALMANLARDAN ATAK

Çinli ortaklarından XPENG ile birlikte geliştirilen iki yeni Volkswagen marka modelinin üretimine hazırlık yapıldığı belirtildi. Üretimin 2026 yılında başlaması planlanıyor. Volkswagen Grubu'nun Çin yönetim kurulu üyesi Ralf Brandstaetter, Hefei tesisinin elektrikli araç üretimini artırarak teknolojileri piyasaya %30 daha hızlı bir şekilde sunma kapasitesine sahip olacağını belirtti.

Volkswagen geçtiğimiz yılın sonlarında Çin'de en çok satan otomobil markası unvanını yerel elektrikli araç üreticisi BYD'ye kaptırmıştı. Yatırım şirketin Çin pazarındaki varlığını güçlendirmeyi ve rekabeti artırmayı hedefliyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.