WhatsApp güvenliği artırıyor: Yeni gizlilik özelliği

WhatsApp güvenliği artırıyor: Yeni gizlilik özelliği

WhatsApp, aramaların daha güvenli gerçekleşmesi için yeni bir gizlilik özelliğini hayata geçiriyor. Yeni özellik, beta programına katılan Android telefon ve tüm iPhone kullanıcılarının hizmetine sunuluyor.

WhatsApp, bilinmeyen aramaları sessize alma özelliğinden sonra aramalarda IP adresinizi koruyacak yeni bir özelliği kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Yeni gizlilik seçeneği, kötü niyetli kişilerin aramalarda bulunduğuz konumu tahmin etmesini zorlaştıracak.

1.png

IP ADRESLERİ GÜVENCEYE ALINIYOR

Aramalarda IP adresini gizleme özelliği sayesinde, kullanıcıların kötü niyetli kişilerden IP adreslerini ve konumlarını koruyarak aramalara ekstra bir güvenlik katmanı eklenecek. Bu yeni özelliğe, gizlilik ayarları ekranının gelişmiş bölümünden erişilecek. Bu seçenek etkinleştirildiğinde, aramadaki kişilerin IP adresleri güvenli bir şekilde WhatsApp sunucuları üzerinden yönlendirecek ve böylece bulunulan konumlar koruma altına alınır. Ancak bağlantının şifrelenmesi ve yönlendirilmesi nedeniyle arama kalitesinin az da olsa düşeceği tahmin ediliyor.

3.jpg

BETA KULLANICILARA SUNULDU

Bu yeni özellik, bilinmeyen kişilerle WhatsApp görüşmeleri yaparken özel bilgilerinizi koruma altına alarak izlenmesini de zorlaştıracak. Aramalarda IP adresini gizleme yeni gizlilik özelliği, beta test sürecinde olan kullanıcılara sunuldu. Android kullanıcıları Google Play Store'dan WhatsApp beta sürümünü, iOS kullanıcıları ise TestFlight uygulamasından yükleyerek bu özelliği deneyebiliyor.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.