X hastalığının belirtileri? X hastalığı bulaşıcı mı? X hastalığı nedir?

X hastalığının belirtileri? X hastalığı bulaşıcı mı? X hastalığı nedir?

İsviçre’nin davos kentinde masaya yatırılan X hastalığı yeni bir salgın mı geliyor sorusunu akıllara getirdi. Peki X hastalığının belirtileri? X hastalığı bulaşıcı mı? X hastalığı nedir?

İsviçre’nin davos kentinde masaya yatırılan X hastalığı yeni bir salgın mı geliyor sorusunu akıllara getirdi. Peki X hastalığının belirtileri neler? X hastalığı bulaşıcı mı? X hastalığı nedir?

İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda, uluslararası liderler, Covid-19 salgınının 20 kat daha ölümcül olduğu varsayılan ve henüz kaynağı belirlenemeyen "X Hastalığı" konusunda bir araya geldi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından potansiyel salgın riskini temsil ettiği belirtilen "X Hastalığı" üzerine bir panel düzenlendi. Panelde DSÖ ve ilaç şirketi AstraZeneca'nın uzman konuşmacıları, dünya genelindeki sağlık tehditlerine karşı yeni stratejilerin ele alınacağı bir toplantı gerçekleştirdi.

1-003.jpg

X HASTALIĞI HAKKINDA

Dünya Ekonomik Forumu'nda düzenlenen"X Hastalığına Hazırlık" toplantısı, bilinmeyen bir patojen kaynaklı ciddi uluslararası bir salgına karşı hazırlıklı olmak amacıyla yapıldı. DSÖ'nün web sitesinde yapılan açıklamada, "X Hastalığı, insanlarda hastalığa neden olup olmadığı bilinmeyen bir patojenden kaynaklanan ciddi bir uluslararası salgını temsil ediyor" ifadesine yer verildi.

Uzmanlar, "X Hastalığı"nın özellikle zoonotik virüslerden kaynaklanabileceğine dikkat çekiyor. Toronto Üniversitesi'nden biyoetik ve küresel sağlık profesörü Kerry Bowman, "X Hastalığı, Covid-19'dan daha güçlü olan çok ciddi bir hastalığın ortaya çıktığı varsayımsal bir senaryoyu temsil ediyor. Bu, hızla yayılan bir hastalık tehdidine dünyanın nasıl tepki vereceği konusunda varsayımsal bir hazırlık" açıklamasında bulundu.

X hastalığı hakkında çok az bilgi mevcut. Bilim insanları bu hastalığı incelemeye devam ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.