Yağmuru fırsata çevirdiler

Yağmuru fırsata çevirdiler

Ulus’ta aniden bastıran yağmur vatandaşı hazırlıksız yakalarken yağmur ile birlikte ortaya çıkan şemsiye satıcıları yağmuru fırsat bilip,  şemsiye fiyatlarını artırdı.

Ne zaman yağmur yağsa sanki hazırda bekliyormuş gibi ortaya çıkan seyyar şemsiye satıcıları, yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşın sevinci oldu. Sabah evlerinden yazlık kıyafetleriyle çıkan Ankara halkı, hazırlıksız gelen yağmurla birlikte neye uğradığını şaşırdı. Gök gürültülü sağanak yağış en çok şemsiye satan işportacıların yüzünü güldürdü.

Esnaf şikâyetçi, vatandaşlar ise memnun

Dükkânında şemsiye satan esnaf ise yağmurun yağmasıyla ortaya çıkan seyyar şemsiye satıcılarından şikâyetçi. Kendilerinin kira ve vergi verdiklerini belirten esnaflar, ellerindeki mallardan belirli oranda kâr elde etmek zorunda olduklarını belirtti. Zabıtaların denetimine rağmen seyyar şemsiye satıcılarının satış yaptıklarını vurgulayan esnaf, bu durumdan şikâyetçiyiz dedi.

Vatandaşlar ise yağmur anında şemsiye aramak zorunda kalmadıkları için memnun. İşportacıların şemsiyeleri ihtiyaçları olduğu anda ortaya çıkarmalarından dolayı tercih ettiklerini belirten vatandaşlar, işportacılar şemsiye fiyatlarını artırıp fırsatçılık da yapsalar hizmetin ayağına gelmesinden memnun olduklarını belirtti.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.