Yangında tahrip olan ormanlık alanlar yeniden ağaçlandırılıyor
2020 yılında 1000 hektarlık alanın kül olduğu Nallıhan’da yeşillendirme çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Bölgeye dikilen 2 milyon fidan büyümeye başladı, ormanlar yeniden canlanıyor.
Ankara’nın Nallıhan ilçesinde 2020 yılında meydana gelen büyük orman yangınının ardından başlatılan ağaçlandırma çalışmalarıyla bölge yeniden yeşile kavuşuyor. Orman İşletme Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar kapsamında bugüne kadar 2 milyon fidan toprakla buluşturuldu.
2 MİLYON FİDAN DİKİLDİ
Nallıhan Orman İşletme Müdürü Abdullah Gülaçar, yangında zarar gören bölgede kapsamlı bir rehabilitasyon süreci yürütüldüğünü belirtti. Gülaçar, “Yangın sonrası hazırlanan alanlara toplam 2 milyon fidan diktik. Bu fidanlar arasında karaçam, kızılçam, ardıç, servi, yalancı akasya ve ıhlamur gibi türler bulunuyor” dedi.
Fidanların dikimiyle birlikte bakım çalışmalarının da sürdüğünü ifade eden Gülaçar, “Kuruyan veya tutmayan fidanların yerine yeniden dikim yapıyoruz. 2025 yılı itibarıyla başarı oranı yüzde 90 civarına ulaştı. Hedefimiz, yanan alanları yeniden ormanlaştırarak ekosistemi eski haline getirmek” diye konuştu.
Yangın sonrası alınan hızlı kararlar ve planlı çalışmaların önemine dikkat çeken Gülaçar, “Kurum personelimiz ve Nallıhan halkının desteğiyle önemli bir iyileşme sağladık. Doğayı yeniden canlandırmak için kararlılıkla çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.