Yapay zeka buna da el attı: 10 sene önceden tespit edilecek

Yapay zeka buna da el attı: 10 sene önceden tespit edilecek

Gün geçtikçe artan kalp krizi vakalarıyla birlikte tedavi işlemlerinde yapay zeka devreye girecek. Yapay zeka yaptığı işlemle kişinin 10 sene içinde kalp krizi geçirme riskini net bir şekilde bilecek.

Kalp krizi yaşayan insanların ve buna bağlı olarak da ölümlerin de arttığı açıklandı. Tomografi taramalar sonucunda ortaya çıkan verilerin başarısızlığı nedeniyle tıpta yeni bir çağa daha yelken açılacak. İnsanlığın en çok yaşadığı sorunlardan olan kalp krizi yapay zeka teknolojisi ile tespit edilecek. Yapay zeka ile yapılan işlemlerin ardından kişinin 10 sene içerisinde geçireceği kalp krizi riskleri ortaya çıkacak.

VERİLER İYİLEŞTİRİLECEK

İngiltere’de yapılan araştırmalarda tomografi sonuçlarının daha da netleştirilmesi hedeflendi. Yapılan tomografi taramalarında kalpteki küçülmeler ve daralmalar gözlemlenemiyor, veriler eksik çıkıyordu. Yapay zeka teknolojisi sayesinde bu veriler iyileştirilmiş olunacak.

basliksiz-2.jpg

BİLİNEN YANLIŞLAR

Yapılan araştırmalarda ortaya çıkan sonuç adeta ezber bozan nitelikte oldu. Herkes tarafından bilinen damarlarda ciddi daralma görülmesi kalp krizi geçirme riskinin yüksek olduğu anlamına geliyordu. Yapılan araştırma sonuçları bu bilginin üzerine ekleyerek damarlarda ciddi tıkanıklık olmayan insanların da ölümcül kalp krizi riskiyle karşı karşıya kalabileceğini tespit etti. Ayrıca bu gruptaki insanların daralması olan insanlardan 2 kat fazla olduğu da açıklandı.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.