Yapı Kredi satılıyor mu? Koç'tan açıklama geldi

Yapı Kredi satılıyor mu? Koç'tan açıklama geldi

Türkiye'nin ünlü bankalarından Yapı Kredi'nin Birleşik Arap Emirlikleri'ne satılacağı iddia edildi. Koç Holding'den konuya dair açıklama geldi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük bankası First Abu Dhabi'nin, 7.9 milyar dolar değerindeki Yapı Kredi'yi satın almak istediği iddia edildi.

Yapı Kredi'nin sahibi Koç Holding, konuya dair açıklama yaptı. Koç Holding, kamuyu bilgilendirecek nitelikte gelişme olmadığını belirtti.

KOÇ'TAN YAPI KREDİ AÇIKLAMASI

Koç Holding'den yapılan açıklama şöyle:

"Basın-yayın organlarında, Ortadoğu'da faaliyet gösteren bir bankanın, bağlı ortaklığımız Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. (YKB) dahil Türkiye'de faaliyet gösteren bir banka satın alınmasına yönelik çalışmalarda bulunduğu, bu kapsamda YKB'de potansiyel hisse alımı için görüşmelerin yapıldığı yönünde haberler çıkmıştır.

Holding şirketi olarak portföyümüz ile ilgili gündeme gelebilecek alternatiflerin değerlendirilmesine yönelik çalışma ve görüşmeler her zaman yapılabilmekte olup, bu değerlendirmeler sonucunda somut kararlar alınması halinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliği'ne göre gerekli açıklamalar yapılmaktadır.

Bu kapsamda, medyaya yansıyan konuyla ilgili olarak Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte herhangi bir gelişme bulunmamakta olup, işbu açıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine yapılmıştır."

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.