Canlı yayında deprem için yardım sözü verip parayı yatırmayanlar kimler?

Canlı yayında deprem için yardım sözü verip parayı yatırmayanlar kimler?

Canlı yayında deprem için yardım sözü verip parayı yatırmayanlar kimler? Söz verilen rakam 115 milyardı, 74 milyar yattı. Bunun da çoğu kamu kurumlarından geldi. 115 milyarda kimler sözünü tutmadı, kimler parayı yatırmadı?

6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye'nin en çok izlenen 8 TV kanalı ortak canlı yaparak, Türkiye Tek Yürek sloganı altında depremzedeler için yardım toplanmıştı.Canlı yayını kanalların ünlü ekran yüzleri yönetmişti.

Yardım kampanyasına vatandaşlar cep telefonlarından ücretli SMS ile katılmış, kamu kurumlarının yanı sıra işadamları ise canlı yayına bağlanacak sözlü vaatle yardım miktarlarını ifade etmişlerdi. O gece 115 milyar TL'nin üzerinde bağış toplandığı ifade edilmişti.

VATANDAŞIN FATURASINA YANSIDI

Yardım kampanyasına vatandaşlar cep telefonlarından mesaj atarak katıldılar. Her mesaj vatandaşın faturasına 50 TL olarak yansıdı. Yine canlı yayına bağlanmadan verilen banka hesaplarına para transferi yapanlar oldu.

Büyük meblağlı bağıışçılar ise canlı yayına alındı. Onlar bağış miktarlarına canlı yayında 84 milyonun gözü önünde dile getirdi. Bunlardan kimileri tekrar tekrar firma ve şahıs isimleri vermeleriyle dikkat çekti.

115 MİLYAR'DAN YATIRILAN 74 MİLYAR TL

Ancak haftalar sonra ortaya çıktı ki, 18 Mart tarihi itibariyle bu paranın henüz 41 milyar TL'si yatmamış. 115 milyar TL'nin 74 milyar TL'si tahsil edilmiş, bu da büyük oranda kamu bankaları. Sadece Merkez Bankası'nın ilan ettiği bağış miktarı 30 milyar dolardı. Diğer kamu bankaları da yüklü bağışlarda bulundu. Yatırılan 74 milyarın kamu kurumlarının bağışları olduğu belirtiliyor.

KİMLER YATIRMADI?

Peki canlı yayında deprem için yardım sözü verip parayı yatırmayanlar kimler? 115 milyarda kimler sözünü tutmadı, kimler parayı yatırmadı? Kamuoyunda bu sorunun cevabı aranıyor. Devletten bu konuda açıklama ve ifşa bekleniyor.

SAHTEKARLIĞA GİRECEK SÖZLER: YANLIŞ TELAFFUZ ETMİŞİM

Bu arada, televizyonda canlı yayına bağlanıp bağış sözü veren birçok kişinin sonradan “Yanlışlıkla eski parayı telaffuz etmişim”, “Ani ödemem çıktı, ödeyemiyorum” gibi bahanelere sığındığı öğrenildi.

Ödeme yapan kurum ve kuruluşlarının listesinin önümüzdeki günlerde yayınlanması, böylece söz verip ödeme yapmayanların “ifşa” edilmesi bekleniyor.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum