Yaşar Okuyan, Meral Akşener hakkında ne biliyor?

Yaşar Okuyan, Meral Akşener hakkında ne biliyor?

Eski bir MHP’li iken, şimdilerde CHP saflarında yer alan eski Bakan Yaşar Okuyan’ın, İyi Parti lideri Meral Akşener’le ilgili “dosya” iddiası yalanlandı.

Aktif siyasete MHP’de başlayan, Anap’tan Kabine’ye girerek Çalışma Bakanlığı yapan, ardından yeniden MHP’ye katılan ve şimdilerdeki durağı CHP olan Yaşar Okuyan’ın İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le ilgili “dosya” iddiası gündemdeki yerini koruyor.

YAŞAR OKUYAN NE DEMİŞTİ?

Yaşar Okuyan, bir röportajında Akşener hakkında gizli bilgilere sahip olduğunu, bir yıl önce bu bilgileri CHP lideri Kılıçdaroğlu’na bir dosya halinde sunduğunu ileri sürmüş, Akşener’in bu bildiklerinden dolayı Cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçtiğini savunmuştu. Okuyan ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı kampanyaların arkasında İyi Parti ve Akşener olduğunu söylemişti.

KILIÇDAROĞLU: BÖYLE BİRŞEY YOK

Yaşar Okuyan’ın iddialarıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu “Bu iddialar doğru değil. Böyle bir şey yok. Zaten benim çalışma anlayışıma da uygun değil. Okuyan bana Sayın Akşener’le ilgili bir dosya vermedi" dedi.

CHP lideri, şöyle devam etti: "Sayın Okuyan zaman zaman beni ziyaret ediyor. Eski bir bakan olarak görüşme talebine zamanım uygunsa yanıt veriyorum. Ancak ifade etiği gibi bana Akşener hakkında gizli bilgi veya da dosya vermiş değil. Kamuoyunun dikkatine sunarım. Milet İttifakı’nın liderleri arasında sorun varmış gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor. Liderler arasındaki ilişkileri enfekte etmek için her şeyi yapıyorlar. Benimle Sayın Akşener arasında sorun olduğu havasını vermeye çalışıyorlar. Sayın Akşener’le benim aramda bir sorun yok. Liderlerle planladığımız gibi çalışmalarımızı yürütüyoruz. Aramıza nifak sokmaya çalışıyorlar. Her kesimden bu yapılıyor. Ancak bunları ben ciddiye almıyorum, Sayın Akşener’in de alacağını sanmıyorum. Biz işimize bakıyoruz.”

İYİ PARTİ’DEN TEPKİ: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Yaşar Okuyan'ın iddialarına, İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan da cevap geldi. Twitter'dan paylaşım yapan Zorlu "Bir müfterinin yalan ve iftiraları sonrası CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, Genel Başkanımızı arayarak şahsın söz konusu iddialarının tamamen yalan olduğunu ifade etmişlerdir. Ayrıca ilgili müfteri hakkında yarın suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyumuzla paylaşmak isteriz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.