Yaşlı nineden köpeğe duygulandıran şefkat

Yaşlı nineden köpeğe duygulandıran şefkat

Kale Mahallesi At Pazarı’nda bir ninenin köpeğe şefkatle sarılması, objektifimize bu şekilde yansıdı.

Altındağ’da sokakta bir bankta kadının köpeğe sarılarak uyuması sokaktan geçen herkesi duygulandırdı. Objektiflerimize yansıyan bu görüntü vatandaşların ilgi odağı oldu. 

İnsanlık dersi verdi

Kale Mahallesi At Pazarı’nda objektiflerimize yansıyan görüntü, son günlerde artan hayvan şiddetlerine karşın bu tür görüntülere ihtiyacımız olduğu duygusunu canlandırdı. Kadının köpeğe sarılarak bankta uyuması hayvanlara gösterdiği merhametin boyutunu göstererek adeta insanlık dersi verdi.

ssss-001.jpg

Çocukların ilgi odağı oldu

Vatandaşların büyük bir hayranlıkla izlediği kadının soğuk havada üşüyen köpeğe sarılarak uyuması takdir topladı. Özellikle çocukların ilgi odağı haline gelen kadının fotoğrafını çeken aileler kadını uyandırmadan uzaklaştılar. Vatandaşlar sokaklarda hayvanlara şiddet uygulayan değil bu tür sevgi ve merhamet gösteren insanlar görmek istediklerini belirttiler.

Bu tür görüntülere ihtiyacımız var

Bu tür görüntülerin çocukları için ders niteliği taşıdığını belirten aileler, hayvan sevgisinin küçük yaşta aşılandığını belirterek hayvan sevgisinin temellerinin ailede atıldığını ifade ettiler. Toplumumuzun artan şiddet olaylarına karşı bu tür görüntülere ihtiyacı olduğunu savunan vatandaşlar, “Hayvan sevgisi insanlara dış dünyadaki tüm canlılara sevgi ve merhamet gösterip saygı duymayı öğretir. Bunun için özellikle çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamalıyız.” şeklinde yorumladılar.

Medyada daha çok yer bulmalı

Son zamanlarda gerek hayvanlara gerek insanlara gösterilen şiddet haberlerine maruz kalındığını belirten vatandaşlar, artan şiddet olaylarının nedeninin insanların sürekli şiddet içerikli uyaranlara maruz kalması olduğunu dile getirdi. Bunun önüne geçmek için görüntüdeki kadın gibi sevgi ve merhamet sahibi insanların ön plana çıkarılması gerekliliğini vurgulayan vatandaşlar, medyanın bu tür haberlere daha ağırlık vermesi gerektiğini belirtti. 

Müslüman bu konularda hassas olmalı

Hayvanlara gösterilen şiddete sadece yasaların değil dinimizin de karşı olduğunu belirten vatandaşlar, bu konu ile ilgili birçok hadis bulunduğunu belirterek, “Peygamberimiz (s.a.v.); ‘Merhamet edenlere Allah da merhamet eder. Siz yerdekilere merhamet ediniz ki göktekiler de size merhamet etsinler.’ Buyuruyor. Müslüman biri sadece insanlara değil, hayvanlara karşı da merhametli olmalıdır. Dinimiz bu konularda çok hassastır lakin bazı insanlar tarafından bu bilinmiyor ve uygulanmıyor.” dedi.

Merhametli davranılmalı

Peygamber efendimizin (s.a.v.) hayvanlara işkence ve eziyet edenleri lanetlediğini belirten vatandaşlar, “(Derdini anlatmaktan aciz olan) hayvanlara karşı Allah’tan korkunuz.” Hadisi şerifini hatırlatarak,  hayvanları dövmek,  işkence etmek, gücü yetmeyecek kadar yormak, yüzlerine vurmak ve aç susuz bırakmanın bir Müslümana yakışmayacağını söylediler. Dertlerini anlatamayan canlılara bu tür davranışları uygulayanların zulüm ettiklerini ve cezalandırılmaları gerektiğini dile getiren vatandaşlar, yasaların da bu konuları göz önünde bulundurarak tekrar gözden geçirilmesi ve düzenlenmesini istediler.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.