Yatakta çorapla uyuyanlar dikkat! Bakteriler için biçilmez kaftan

Yatakta çorapla uyuyanlar dikkat! Bakteriler için biçilmez kaftan

Günlük hayatımızda özellikle kış aylarında büyük önem arz eden çoraplar hakkında uzmanlar incelemelerde bulundu. Bu incelemeler sonucunda korkunç bir istatistik ortaya çıktı.

Uzmanlar kış aylarında hayati önem taşıyan çoraplar hakkında araştırma yaptı. Günün bazı vakitlerinde kullanılan çoraplar ele alındı. İnsanların yatağa girdiklerinde yaptığı o hata büyük hastalıklara sebep verdiği açıklandı.

Kış mevsiminde bazı insanlar soğuktan etkilenmemek adına çorapla yattığı biliniyor. Bunun üzerine yapılan araştırmalar sonucunda insanlar gün içerisinde sık sık çorap değiştirmek isteyecek gibi görünüyor. Uzmanların yaptığı araştırmalarda görünen o ki yatakta çorapla uyuyan vatandaşlar aslında hayatlarını riske atıyor. Gün içerisinde giyilen çoraplar; ayakkabı giyerken, egzersiz yaparken ve günlük aktivitelerine şaşmadan devam ederken giyilen çoraplar olarak tespit edildi.

YATAKLAR BİÇİLMİŞ KAFTAN

Bu araştırmalarla birlikte gün içerisinde giyilen çoraplar üzerinde oluşan bakteriler incelendi. İncelemeyle birlikte çorapların üzerinde hamamböceği ve dışkı bakterilerinin olduğu gözlemlendi. Bu bakterilerin nemli ortamda gelişebileceği ve yatakların bu bakterileri üzerine çekmesi adına biçilmiş kaftan olduğu da tespit edildi.

basliksiz-1.jpg

UYKU SÜRENİZ ARTIYOR

Uzmanlar yatağa çorapla giren insanlar için şöyle bir tavsiyede bulunuyor. Eğer yatakta çorapsız uyuyamayan biriyseniz, temiz pijama ve temiz yatak çorabı ile yatağa girmeniz tavsiye ediliyor. Bu şekilde uyuan insanların ise uyku sürelerinin arttığı gözlemleniyor.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.