Yayalaştırma değil  kaldırım yapılsın

Yayalaştırma değil kaldırım yapılsın

Yukarı Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Süleyman Kalyoncuoğlu, bölge esnafının 7. Cadde'nin yayalaştırılmasına karşı olduğunu, öncelikle kaldırımların yenilenmesini istediklerini belirtti.

Yukarı Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Süleyman Kalyoncuoğlu, "Mahallemiz sakinleri, 7. Cadde'nin yayalaştırmasından önce Yukarı Bahçeli'deki kaldırımlarının yenilenmesini istiyor" dedi.  Çankaya Belediyesi tarafından yayalaştırılması için referanduma götürülmesi önerisiyle tekrardan gündeme gelen 7. Cadde sakinleri, yayalaştırmadan önce Bahçelievler'deki sokak ve caddelerin kaldırımlarının yenilenmesi gerektiğini ifade etti. 
Yukarı Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Kalyoncuoğlu, "Aşkabat Caddesi'nin yayalaştırılmasından önce, mahallemizdeki cadde ve sokakların kaldırımlarının yenilenmesi gerekiyor, aydınlatma ve ulaşım sorunlarımız var. Bu sorunlarımızın çözülmesi gerekiyor" diye konuştu.

''ANKARA'YA YAKIŞMIYOR''

fscn4674.jpg

Bahçelievler'in Ankara'nın eski semtlerinden biri olduğu için ilgi çektiğini ifade eden Kalyoncuoğlu şunları kaydetti:
''Aşkabat Caddesi'ne gelen biri semtimizden soğuyarak ayrılıyor. Çünkü kaldırımlarımızın durumu çok kötü, caddenin trafiği sürekli sıkışık durumda olduğu için, esnaf yükünü kaldırımın üstüne indiriyor. Böylece de kaldırımlarımız kırılıyor. Kışın balçığından, yazın engebesinden geçilmiyor. Yaşlı birinin, amma birinin, ya da karşıya geçmeye çalışan biri önüne değil de karşıya bakarken kaldırıma ayağa takılıp düşüyor. Bunlar maalesef Ankara'mıza yakışmayan görüntüler. Atatürk Bulvarı'nda olduğu gibi buraya da düzgün kaldırım döşeyin, kenarına da bariyer koyun ki kaldırımın üstüne ağır tonajlı araç gelip zarar vermesin'' 

TRAFİK SORUNU YÜZDEN GÖÇ

dscn4679.jpg

Kalyoncuoğlu, 800 metre uzunluğundaki 7'inci Cadde'nin trafik akışında da sorunların yaşandığını aktararak, caddeye sağlı-sollu araç park eden vatandaşların caddeyi tıkadığını, bunun da trafik akışını olumsuz etkilediğini vurguladı. Caddeye araç park edilmesi gerektiğini ifade eden Kalyoncuoğlu, Bahçelievler sakinlerinin hafta sonu 7. Cadde'ye araçla girmediğini söyledi. Yaşanan trafik sıkıntısı yüzünden semt sakinlerinin Bahçelievler'den uzaklaştığını söyledi. Bahçelievler'de otopark sorunu yaşandığını dile getiren Kalyoncuoğlu, kentsel dönüşüm ile otoparklı olarak inşa edilen apartmanların otoparklarına da giriş ve çıkışlarda sorunlar yaşandığını aktardı.

''OTOBÜS HATLARIMIZI GERİ İSTİYORUZ''

Bahçelievler'den Ulus'a direkt giden Örnek Mahallesi, Aydınlıkevler otobüs hatlarının kaldırıldığını belirten Kalyoncuoğlu, ''Mahallemiz sakinlerinin yüzde 85'i yaşlı insanlardan oluşuyor. Bu vatandaşlarımız, Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde öğlen namazı kılması bile çok zor, çünkü otobüs hatlarımız yok. Mahalleden geçen dolmuşların ise son durakları Gençlik Parkı'nda bitiyor. Bu insanların, Hacı Bayram'a Ulus Meydanı'na kadar yürüyemez. Metroya binsin diyorlar. Metro istasyonları da Bahçelievler'e çok uzakta kalıyor. Ulus Metro İstasyonu da yine Gençlik Parkı'nda yer almakta. Bunun ötesinde Çankaya'ya kalkan otobüslerimiz vardı. Artık onlarda yok'' diye konuştu.
Kalyoncuoğlu, Bahçelievler'den Kızılay'a ve Keçiören'e kadar giden dolmuş hatlarından çok memnun olduklarını ifade ederek, Ulus'a giden dolmuş hatlarının Hacı Bayram'a kadar uzatılmasının bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Örnek ve Aydınlıkevler'e giden hatların saatte bir kez dahi olsa yeniden aktif hale getirilmesinin Bahçelievler açısından önem taşıdığını vurgulayan Muhtar Kalyoncuoğlu, ''Bütün semtlerden Ulus'a giden otobüsler var, maalesef biz de yok'' dedi.  
''ALTYAPI SORUNLARIMIZ ÇÖZÜLSÜN''

Kalyoncuoğlu, Ankara'nın eski bir semt olan Bahçelievler'de, kentsel dönüşümün yaşandığını ancak bu dönüşümün altyapıyla eşgüdümlü sürdürülemediğini söyledi. Muhtar Süleyman Kalyoncuoğlu, ''Eskiden iki dairenin olduğu iki katlı evlerin yerine şimdilerde 12 dairenin olduğu çok katlı binaların inşa ediliyor ancak bu yapıların kanalizasyon büzleri değiştirilmediğinden loğalar bunu taşıyamıyor. Böyle olunca da kötü kokular yayılıyor etrafa'' dedi.
Kutu:

TUNA: KARARA UYAYACAK

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, özel bir televizyon kanalının canlı yayınında, Çankaya Belediyesi'nin 7. Cadde için referandum önerisini de değerlendirdi. Tuna, Çankaya Belediyesi'nin yapmak istediği bu referandumdan çıkacak karara uyacaklarını söyledi. 

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.