YDDF Başkanı Mesut Ayvazoğlu: “Güzel işler yapmaya gayret ediyoruz”

YDDF Başkanı Mesut Ayvazoğlu: “Güzel işler yapmaya gayret ediyoruz”

Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu Başkanı Mesut Ayvazoğlu, STK olarak gerçekleştirdikleri faaliyet ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ayvazoğlu, “Toplum içerisinde gerçekten güzel işler yapmaya gayret ediyoruz ve buna devam edeceğiz” dedi.

Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu (YDDF) Başkanı Mesut Ayvazoğlu Ankara’da resmi rakamlara göre 450 bin Yozgatlı yaşadığını vurgulayarak kurumsal kimlik kazanma noktasındaki çalışmalarına ek olarak kültür-sanattan sağlık ve spora birçok alanda gerçekleştirdikleri faaliyetleri gazetemize anlattı. Ayvazoğlu, “Toplum içerisinde gerçekten güzel işler yapmaya gayret ediyoruz ve buna devam edeceğiz” dedi.

ayvazoglu.jpgayvazoglu.jpg

ALGIYI KIRDIK

Mesut Ayvazoğlu, Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu olarak “Biz yaptığımız etkinliklerle tüm Yozgatlılara ulaşmaya çalışıyoruz” diyerek başladığı açıklamasında, “Dernekler ne yapıyor denilince hep bir söylenti var ‘yemek yapıp dağıtır, yılda iki etkinlik yapar’ diye biz bunu kırdık. Kültür sanat etkinlikleri yaptık. Federasyonumuzun tiyatro ekibi kuruldu. Koromuz hiç olmamıştı. Bunun dışında koromuzu ve folklor ekibimizi oluşturacağız. 50-60 yaş aralığındaki büyüklerimizin nostaljik yöresel oyunlar vardır. Her yörenin kendisine ait olur. Bizim de güzel bir kamala oyunumuz var. Bunlar güzel sergilenebilecek şeylerdir. Bu ekiplerimizle kültür ve sanatta güzel sahnelerimiz olacak. Bunun dışında Yozgatlı şair yazar ve heykeltıraş gibi değerlerimizi Zafer Çarşısında tanıtıyoruz. Bu yıl ikincisi gerçekleşti. Mesela çok önemliydi yani Yozgatlı şair ve yazarların kendi kitaplarını imzalaması ünlü heykeltıraşımızın orada sergi açması bize çok onur verdi” dedi.

genel2.jpg

ÜCRETSİZ GÖZ SAĞLIĞI HİZMETİ VERİLECEK

Sağlık alanında Yozgat’taki köylerde ücretsiz diş sağlığı hizmeti verdiklerini belirten Ayvazoğlu, “Diş konusunda bir firması olan hemşerimizin sponsorluğunda köy derneklerini gezip doktorlar vatandaşlara ücretsiz muayene yaptı. Burada sıradaki projemiz göz sağlığı konusunda olacak. Aynı şekilde ücretsiz göz taraması ve muayenesi yapacağız. Toplum içerisinde gerçekten güzel işler yapmaya gayret ediyoruz ve buna devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ayvazolu.jpg

YENİ HEYECANLAR DUYUYORUZ

Ayvazoğlu, yakın zamanda gerçekleştirmek istedikleri etkinlik ve hizmetlere de değinerek sözlerini noktaladı; “Yakın zamanda Yozgatlı avukatlarla ilk toplantımızı yaptık. Avukatlarımız ‘hemşerilerimize ya da YDDF’ye gönül veren her kim olursa olsun onlara ücretsiz danışmanlık verelim’ dedi. Böyle bir söz aldık. Etkinliklerden sonra size gerçekten güzel telefonlar geliyorsa bu bize işin doğru olduğunu ve yeni heyecanlar duymamıza neden oluyor.

kanit.jpg

Bu da yeni projelerimizin etkinliklerimizin ortaya çıkartıyor. Mesela Ankara’da bir YDDF hatıra ormanı oluşturacağız. Hacı Bektaş Veli’yi ziyaret etmek istiyoruz. Bununla ilgili çalışmamız var. Mesela iki tane geniş katılımlı bir piknik yaptık. Bunu geleneksel hale getirdik. Yenimahalle Yakacık’ta hep beraber bir araya gelip piknik düzenliyoruz. Yıl sonunun vermiş olduğu yorgunluğu atıyoruz. Halay çekiyoruz eğleniyoruz. Bu yıl sonunda yine yapmayı düşünüyoruz.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.