Yeni açıldı, Dolmabahçe'yi yakaladı: Ankara Palas dolup taşıyor

Yeni açıldı, Dolmabahçe'yi yakaladı: Ankara Palas dolup taşıyor

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Milli Saraylar Başkanlığı Anadolu Müzeleri Daire Başkanı Mert Tepekıran, geçtiğimiz aylarda halka açılan Ankara Palas’ın, ziyaretçi sayısında Dolmabahçe Sarayı’nı yakaladığını söyledi.

Ankara’nın simge yapılarından biri olan Ankara Palas, 2018’de başlayan restorasyon sürecinin tamamlanmasıyla müze olarak hizmet vermeye başladı. 22 Şubat’ta Emine Erdoğan’ın katılımıyla ziyarete açılan Ankara Palas’a Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

ankara-palas.jpg

DOLMABAHÇE’Yİ YAKALADI

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Milli Saraylar Başkanlığı Anadolu Müzeleri Daire Başkanı Mert Tepekıran, Ankara Palas’ın yeni açılmasına rağmen ziyaretçi sayısında Dolmabahçe Sarayı’nı yakaladığını söyledi.

dolmabahce.jpg

Tepekıran, “Şu an itibariyle 63 bin ziyaretçi sayısına yaklaştık. Bahsettiğimiz rakam gayet iyi. Dolmabahçe Sarayı’nın ziyaretçi sayısındayız. Binamıza yoğun bir rağbet var. İçeride aynı anda 300 kişinin gezdiği zamanlar oldu. İlerleyen zamanlarda daha da fazla ilgi göreceğiz” dedi.

ankara-palas-4.jpg

BİNA GÜÇLENDİRİLDİ

Milli Saraylar Başkanlığı tarafından başlatılan restorasyon çalışmalarının zemin ve temel kısmında güçlendirme yapılması nedeniyle uzun sürdüğünü söyleyen Tepekıran, “Bina sağlamlık açısından iyi bir durumda değildi.

Burası uzun yıllar otel olarak kullanıldığı için ufak tefek bakımlar yapılmış. Ancak kapsamlı bir dönüşüm yapılmamış. Restorasyon sırasında zemin güçlendirmelerinden tutun, dış cephe, iç duvarlar ve bahçe dâhil tüm gerekli işlemler yapıldı” diye konuştu.

ankara-palas-5.jpg

FİKİR BABASI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

Mert Tepekıran, Ankara Palas’ın müzeye dönüştürülmesi ve halka açılması konusunda fikir babasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Tepekıran, “Palas’ın Dışişleri Bakanlığı’ndan Milli Saraylar’a geçiş talimatını veren ve vatandaşlara açılmasını isteyen Cumhurbaşkanımız oldu” dedi.

Ankara Palas’ın modern müzecilik anlayışıyla restore edildiğini aktaran Tepekıran, insanların müze içerisinde daha fazla vakit geçirebilmeleri için uğraş verdiklerini kaydetti.

ankara-palas-8.jpg

KOLEKSİYONLAR GÖZ DOLDURUYOR

Ankara Palas’ta Osmanlı’dan Cumhuriyet’e geçişin anlatıldığı bir konsept göze çarpıyor. Milli Saraylar koleksiyonlarındaki birçok parça ve Atatürk’ün kullandığı eserler müzede sergileniyor.

Sergilenen koleksiyonların büyük bölümünün Dolmabahçe Sarayı ve Topkapı Sarayı’ndan geldiği öğrenildi.

Müzede 16. yüzyıldan başlayarak Milli Mücadele döneminde mebusların kullandığı tüfeklere kadar uzanan silah koleksiyonu büyük ilgi görüyor.

ankara-palas-7.jpg

GİRİŞ ÜCRETİ BELLİ OLDU

16 Nisan itibariyle ücretli hizmet vermeye başlayan Ankara Palas'ı gezmek ve tarihi koleksiyonları incelemek isteyen vatandaşların tam bilet için 50 TL, öğrenci bileti için 25 TL ödemesi gerekiyor. 65 yaş ve üzeri ile şehit ve gazi yakınları ise Ankara Palas'ı ücretsiz bir şekilde ziyaret edebiliyor. Turistler için giriş ücreti 200 TL olarak belirlenirken, Müzekart'ın da geçerli olduğu öğrenildi.

Pazartesi hariç haftanın her günü 09.00-17.30 saatleri arasında gezilebilen Ankara Palas'ta kafeterya ve hediyelik eşya satış alanı da bulunuyor.

Kaynak:BERAT TEMİZ / MUHABİR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.