Yeni doğan alpakaya isim aranıyor

Yeni doğan alpakaya isim aranıyor

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan doğal yaşam parkı Ormanya’da 1 hafta daha erken doğan alpaka, gördüğü tedavi sonrası sağlığına kavuştu. Şimdi ise alpaka için anketle isim aranıyor.

Bünyesinde 51 türde 871 hayvana ev sahipliği yapan Ormanya'da, 14 Mart'ta alpaka dünyaya geldi. 1 hafta erken doğan ve solunum problemi yaşayan alpaka, klinikte yoğun bakıma alındı. 10 gün süren tedavinin ardından sağlığına kavuşan alpaka, ailesi ile özel bölüme konuldu. Bakıcıların özenle baktığı yavru alpaka, ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor. Henüz isim konulmayan alpaka için anket çalışması da başlatıldı. Sosyal medya üzerinden başlatılan anket ile yavru alpakaya isim aranıyor.

SAĞLIKLI VE MUTLU

Ormanya Doğal Yaşam Parkı Sorumlu Veteriner Hekimi Muhammet Nalkıran, şu an doğum sezonunda olduklarını belirterek, "Alpakamız, keçilerimiz, koyunlarımız doğum yaptı. Doğumlar hem bizim kontrolümüzde hem de sertifikalı bakıcılarımız eşliğinde gerçekleşmekte. Bir problem olmadığı takdirde çok müdahil olmak istemiyoruz. Fakat bir olumsuzluk yaşandığında kontrolümüz altında müdahale gerçekleştiriyoruz. Geçenlerde böyle bir problemimiz oldu. Maalesef alpakamız dünyaya 1 hafta gözlerini erken açtı. Bundan dolayı yoğun bakım ünitesinde aldık. Daha sonra annesi ile doğumhanemizde misafir ettik. Kondisyonu tam manasıyla kazandıktan sonra kendi yeri olan alana aldık. Şu anda annesiyle, kardeşiyle, teyzesiyle mutlu mesut bir şekilde yaşamaya devam ediyor" şeklide konuştu.

1 hafta erken doğan alpaka için isim arayışına girdiklerini anlatan Nalkıran, "İsim için doğal yaşam parkımız şöyle bir yöntem geliştirdi. İlk etapta sosyal medya üzerinden hayvanlarımızı paylaşıyoruz. İsim önerileri istiyoruz. En beğenilen isim arasında bir oylama yapıp, kazanan ismi alpakamıza veriyoruz. Şu anda alpakamız gayet sağlıklı ve ismini bekliyor" dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.