Yeni haftada hava nasıl olacak? Meteoroloji son verileri paylaştı

Yeni haftada hava nasıl olacak? Meteoroloji son verileri paylaştı

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre yeni haftadaki hava durumu belli oldu. Bu haftanın son gününde kuvvetli yağışın yurdun doğusunda etkili olması bekleniyor. Yeni haftada ise yağış yerini sıcağa bırakacak. İşte detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre, Cumartesi günü 40'tan fazla ilde etkili olan fırtına ve kuvvetli yağış, yeni haftada yerini sıcak havaya bırakacak. Bugün yurdun doğusunda kuvvetli yağışın etkisini sürdürmesi bekleniyor. Yeni haftada ise sıcaklıkların mevsim normalleri üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

Son tahminlere göre; Marmara'nın batısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Osmaniya çevreleri, Adana'nın kuzey ve doğusu, Hatay ve Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri, Samsun ve Ordu'nun iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

hava-drumuu.png

Salı gününden itibaren ülke genelinde mevsim normallerinin üstünde sıcaklıklar yaşanacağı belirtildi. Mevsim normalleri üzerindeki hava sıcaklığı gelecek hafta sonuna kadar etkisini sürdürecek. Son tahminlere göre Ankara'da termometreler 30 dereceyi gösterecek.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.