Yeni Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş

Yeni Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş

TBMM Genel Kurulunda, Meclis Başkanlığı seçimi gerçekleştirildi. Yeni Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş TBMM Genel Kurulun da yapılan gizli oylama 3. Turda: AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş 321 oyla 28.Dönem Meclis Başkanı seçildi.

TBMM Genel Kurulunda, Meclis Başkanlığı seçimi gerçekleşti. Yeni Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş: Devlet adamı vasfıyla Meclis açıldığından beri oturumları yöneten Sayın Devlet Bahçeli'ye teşekkür ederim.

Kurtulmuş: : Hep birlikte Meclise destek vereceğiz. 600 milletvekiline milletimiz bir imkan vermiştir. Bu imkanı kullanarak canla başla çalışacağız. Bu dönem bu kadar farklı fikirlere sahip bir Meclis demokrasimizin göstergesidir.

Kurtulmuş: Meclis Başkanı olarak bütün partilerle diyalog içerisinde olacağım. Farklı fikirlere sahip olabiliriz, tatışmalar olacaktır ama asla ötekileştirme olmayacak.

TBMM'nin 30'uncu başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş oldu. TBMM Genel Kurulu'nda üçüncü tur oylamasında, Kurtulmuş, 321 oy alarak TBMM Başkanı seçildi.

TBMM Genel Kurulu, 28'inci Dönem Meclis Başkanını seçmek üzere, Geçici Meclis Başkanı MHP Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli Başkanlığında toplandı. TBMM Başkanlığı için AK Parti ve MHP, AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş'u, CHP, Ankara Milletvekili Tekin Bingöl'ü, İYİ Parti, İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı'yı, TİP, Can Atalay'ı; DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nu ve Saadet Partisi ile Gelecek Partisi ise Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun'u aday gösterdi.

Yapılan gizli oylamada adaylar, ilk iki turda gerekli olan TBMM üye tam sayısının 3'te 2 çoğunluğunu (400) bulamadı. 3'üncü turda yapılan oylamada AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş 321 oyla Meclisin 30'uncu Başkanı seçildi. Meclis Başkanı seçilen AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, kürsüye gelerek teşekkür konuşması yaptı. 28'inci Dönem Meclisin açıldığı günden beri Genel Kurul oturumlarını yöneten Devlet Bahçeli'ye teşekkür eden Kurtulmuş, "Devlet adamı vasfı ile bu oturumlara başkanlık yapan Sayın Devlet Bahçeli'ye Meclisimiz adına teşekkürlerimi ifade ediyorum. Fevkalede önemli bir Meclis'in başlangıcını yapıyoruz. Bizim gibi ülkelere yerinde durmak yakışmaz. Millet olarak önümüze yeni hedefler koymak durumundayız. Türkiye Yüzyılı olarak adlandırdığımız dünyada sözü güçlü gücü tesirli olma mücadelesine hep birlikte TBMM olarak omuz vereceğiz" dedi.

'BU MİLLET BİZE İMKAN TANIMIŞTIR'

Bu dönem meclisin farklı fikirlerden oluştuğunu vurgulayan Kurtulmuş, 600 milletvekili ile diyalog halinde çalışacaklarını söyledi. Kurtulmuş konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Yüzyılı olarak adlandırdığımız sözü güçlü oluşturmak üzere hep beraber destek vereceğiz, omuz vereceğiz Allah'ın izniyle. Nasıl hemen Divan'ın arkasında yer alan 'egemenlik kayıtsızlık şartsız milletindir' sözü nasıl sadece motto ve slogandan ibaret değilse, demokratik anlayış manzumesi ise aynı şekilde Türkiye Yüzyılı ortak bir hedef ve amaçtır. Biliyoruz ki, insanlar fani, kurumlar ve kurallar kalıcıdır. Şu anda bu salonu dolduran 600 milletvekilimizin tamamı geçiciyiz, faniyiz. Bu millet bize imkan tanımıştır. Bu imkanı Allah'ın verdiği kudret ve güç sayesinde sonuna kadar kullanacağız. Bizden sonraki nesiller de dünyada sözü güçlü, tesirli Türkiye için önüne hedefler koyacak, yoluna devam edecektir. Bir seçim geride kaldı. Bazen maksadını aşan sözler söylenmiş olabilir. Bazen birbirimize karşı tahammülsüzlükler sözler ortaya çıkmış olabilir. Farklı partilerin yer aldığı Meclis demokrasimiz bakımından zenginliktir. TBMM'nin bir kavga, tartışma, hatta yüksek sesle birbirini rencide ederek, ötekileştirilerek sözlerin kullanıldığı mekan olmaktan kurtarmak bizim amacımızdır. Her alanda sözlerimizi dile getireceğiz, yumruk sıkmadan el sıkışacağız."

Kurtulmuş, 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta yapılan seçimleri hatırlatarak, "Bu seçimler dolayısıyla bir şeyin daha altını çizme isterim. Milletimiz 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanlığı sistemine bir kez daha onay vermiştir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden seçmiş ve Türkiye'nin lideri olarak belirlemiştir. Şimdi hep beraber Türkiye Yüzyılı'nın güçlü bir şekilde mücadele etmesi için mücadele edeceğiz. Bu süre içerisinde bendeniz sizlerin teveccühleriyle Meclis Başkanlığına tensip ettiğiniz kardeşiniz olarak, Meclis Başkanlığı görevini bütün siyasi partilerle diyalog içerisinde sürdüreceğimi bir kere daha altını çizerek ifade etmek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

'BİR ANAYASA İLE TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜN AÇILMASIDIR'

Kurtulmuş, bu dönemin önemli meseleleri olduğuna dikkat çekerek, yeni ve sivil bir anayasa yapılacağını vurgulayarak, "Önümüzde bizi bekleyen son derece çetin ve önemli meseleler olduğunu biliyorum. Tartışmayı en yüksek perdeden yaparak, farklılıklarımızı net bir şekilde ortaya koyarak ama asla ve asla bir diğerimizi ötekileştirmeden fikirlerimizi söyleyebileceğimizi ifade ediyorum. Bir büyük sorumluluğu başta şahsım olmak üzere her milletvekili arkadaşıma hatırlatmak istiyorum. Türkiye'nin darbe izlerini taşıyan anayasadan kurtulması gerekmektedir. Milletimizin bizden beklentisi yeni bir anayasa ile Türkiye'nin önünün açılmasıdır. Burada tabii ki esas teşekkül bizleri oylarıyla Meclis'e gönderen milletin bizatihi kendisidir. Yeri geldiğinde parmağını sallayanlara inat, aziz milletimiz demokratik olgunlukla mükemmel bir seçim kampanyasını geride bırakmış, bütün süreçleri de anayasal ve yasal süreçleri fevkalade güzel tamamlamış ve TBMM'yi oluşturmuştur. Dünyadaki birçok ülkeye örnek teşkil edecek katılım oranı ise Türkiye demokrasisinin olgunluğunu gösteren, demokrasiye sahip çıktığını gösteren en önemli göstergelerden birisidir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 6 Şubat'ta büyük yıkıma yol açan iki deprem yaşadığına vurgu yapan Kurtulmuş, "Dünya tarihinin ender yazdığı büyük yıkımlardan birisine şahit oldu. 50 binin üstündeki kardeşimiz vefat etti, şehit oldu. Bu süreçte depremin yıkıntılarıyla karşı karşıya kalmalarına rağmen demokrasiye sahip çıkmaktan vazgeçmeyen bölgedeki depremzede vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bir konu sürekli gündemimizin maddesi olacak, inşallah depremin yaralarını kalıcı şekilde sarabilmek için TBMM için seferber olacağız, depremzede kardeşlerimizin, 85 milyonun emrinde olacağız" dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda Numan Kurtulmuş'un teşekkür konuşmasını eşi, çocukları ve torunları da izleyici locasından takip etti.

Numan Kurtulmuş ile Devlet Bahçeli Genel Kurul’dan birlikte ayrılarak, Meclis Başkanlığı makamına geçti. Geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli burada görevi Numan Kurtulmuş'a devretti. AK Parti ve MHP’li milletvekilleri de Kurtulmuş'u Meclis'teki makamında tebrik etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.