Yeni yıla Umre ile başlangıç

Yeni yıla Umre ile başlangıç

Uygar Tur yetkilisi Nuri Uygun yılbaşını Mekke’de geçirmek isteyen vatandaşların umre taleplerinin arttığını belirterek yeni yılı İslam’ı değerlerimize uygun bir şekilde karşılamanın önemli olduğunu belirtti.

Birçok vatandaşın yeni yılı umre yaparak geçirmek istediğini belirten Uygar Tur yetkilisi Nuri Uygun tur programlarını taleplere göre hazırladıklarını belirterek, yeni yılı ibadet ederek karşılamanın bir Müslüman için çok önemli olduğunu ifade etti. Uygun bazı vatandaşların bu konuda hassas davranmalarının sevindirici olduğunu belirterek, birçok vatandaşa yılbaşında umre ziyareti tavsiyesinde bulundu.

Yeni yılı ibadet ederek karşılamak önemli

7cf1b423-0b07-4ec6-912e-bb1e21546106.jpg

Yılbaşında umre ziyareti yapmak isteyen vatandaşların sayılarında artış olduğunu belirten Uygar Tur yetkilisi Nuri Uygun vatandaşların bu konuda hassas davranmalarının sevindirici olduğunu ifade etti. Gelen talepler doğrultusunda Umre ziyareti için yılbaşını içerisinde bulunduran turlar hazırladıklarını belirten Uygun,  “Yeni yılı Mekke’de ibadet ederek karşılamak çok önemli. İslami değerlerimize göre yaşayıp bu değerlerimize sahip çıkmak bizler açısından sevindirici. Yeni yıla bir ibadeti yerine getirerek girmek ayrı bir duygu, isteriz ki her vatandaşımıza nasip olsun.” ifadelerini kullandı.

Son yıllarda hac ve umre talebinde büyük artış

Yaklaşık 35 yıldır tur düzenlediklerini belirten Uygun, son yıllarda hac ve umre ziyareti için vatandaşlardan gelen taleplerde gözle görülür bir miktarda artış olduğunu fakat uygulanan kota nedeni ile belirli sayıda kişi gönderilebildiklerini belirterek kutsal yolculukta yaşanan problemler ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Uygun, uygulanan kota sayısının bir an önce Türkiye lehine artırılabilmesinin gerekli olduğunu, Mekke ve Medine hasreti ile sıra bekleyen vatandaşların gitmek istedikleri halde gidemediklerini bunun nedenin ise Suudi Arabistan’ın uyguladığı kota olduğunu belirtti. Bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını isteyen Uygun, “10 yıldır kura bekleyen vatandaşlarımız var. Hacca gidemeden vefat eden vatandaşlarımız oluyor. Bunun manevi sorumluluğu büyüktür. Kota sayısı artırılmalıdır.” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar birçok fedakârlıkta bulunuyor

Aynı yıl içerisinde 2 kere umreye giden vatandaşlardan Suudi Arabistan hükümetinin ekstra para aldığını belirten Uygun, “1 yıl içerisinde ikinci kez umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız oluyor fakat Suudi Arabistan bu vatandaşlarımızdan 2 bin Riyal ekstra ücret alıyor. Başkentli vatandaşlarımızın birçoğu yılda 2 kere gitmek istiyor. Dini ibadetini yapmak isteyen bir vatandaşın devlete ekstra para vermesini uygun bulmuyoruz. Bu sorun ibadete engel teşkil ediyor. Yaklaşık yüzde 20’lik bir kesim bu sebepten umre ziyaretine gidemiyor.” ifadelerini kullandı. 

Umreye Başkentten 30 bin kişi 

Umreye giden başkentlilerin kutsal toprakları görebilmek için uzun yıllar para biriktirdiklerini belirten Uygun, vatandaşların bu kutlu yol için birçok fedakârlıkta bulunduğunu belirterek önlerine konan bu tarz engellerin kaldırılmasını istedi. 2017 yılını da değerlendiren Uygun Ankara’nın merkez ilçeleri temel alındığında yaklaşık 30 bin kişinin bu yıl içerisinde umreye gittiğini belirterek talebin daha fazla olduğunu dile getirdi. 2018 yılında bu sayıyı Ramazan ayında yakalayacaklarını belirten Uygun talebi etkileyen unsurların başında ise döviz kuru geldiğini belirtti.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.