Yenimahalle Teleferik Hattı'nda son gelişme: Soruların muhatabı EGO

Yenimahalle Teleferik Hattı'nda son gelişme: Soruların muhatabı EGO

Ankara Mimarlar Odası'ndan yapılan açıklamada 26 Nisan'da kapatılan Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı ile ilgili gelen sorular üzerine EGO Genel Müdürlüğü'nün muhatap alınması gerektiği kaydedildi.

Ankara Mimarlar Odası Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı ile ilgili yaptığı basın açıklamasında 2013 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne açılan imar planının iptali davasının lehlerine sonuçlanmasının verdikleri kent mücadelesinin bir kazanımları olduğunu belirterek, " Kararın geçen beş yıl içinde uygulanmamış olmasına dair soruların muhatabı EGO Genel Müdürlüğü'dür" açıklamasında bulundu.

teleferik2.jpg

İŞTE O DAVANIN AYRINTILARI

Ankara Mimarlar Odası'ndan yapılan açıklamada Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2012 yılında aldığı kararla Şentepe-Yenimahalle Teleferik Hattına" ilişkin 1/5.000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1.000 ölçekli uygulama imar planları onaylandığı ve anılan plan değişikliği kararına planın şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, imar mevzuatına, kamu yararına aykırı olması nedeniyle dava açıldığı belirtildi. Bunun üzerine Mahkemenin 2019 yılında 1/5.000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1.000 ölçekli uygulama imar planlarının onaylanmasına ilişkin işlemin mevzuata, üst ölçekli planlara, şehircilik ilkeleri ile planlama ve ulaşım esaslarına uygun olmadığı gerekçesiyle işlemin iptaline karar verdiği fakat alınan kararın 5 yıl sonra uygulandığı aktarıldı.

egogenelmudurlugu.jpg

MUHATTAP EGO'DUR

Mimarlar Odası'ndan yapılan açıklamanın devamında İdare Mahkemelerinde verilen iptal kararlarının verildiği andan itibaren hüküm ve sonuç doğurduğu vurgulanarak, " İptal kararı verildiği tarihten beş yıl sonra dahi olsa uygulanması ile hukuksuz uygulamanın durdurulması verdiğimiz kent mücadelesinin bir kazanımıdır. Kararın geçen beş yıl içinde uygulanmamış olmasına dair soruların muhatabı EGO Genel müdürlüğü olduğunu belirterek, Odamıza bu hususta yöneltilen sorular üzerine açıklama yapılması zorunlu olmuştur" denildi.

26 Nisan 2024 tarihinden beri kapalı olan Yenimahalle Şentepe Teleferik Hattı'nda ulaşım EGO Genel Müdürlüğü tarafından 271 numaralı otobüsler ile sağlanıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.