Yenimahalle'de 5 dükkan kiraya verilecek

Yenimahalle'de 5 dükkan kiraya verilecek

Yenimahalle Belediye Başkanlığı, kendisine ait çoğunluğu Batıkent Semtinde bulunan beş dükkânı kiraya vereceğini açıkladı. Yapılan açıklamada söz konusu ihalenin 2 Kasım Perşembe günü saat 14’te yapılacağı bildirildi.

Yenimahalle Belediyesi çoğunluğu Batıkent Semtinde bulunan büfe ve çay bahçelerinden oluşan beş ticari taşınmazı 3 ila 10 yıllığına açık arttırma usulü ile kiraya çıkardığını duyurdu. Belediye kaynaklarınca yapılan açıklamada, söz konusu ticari taşınmaz ihalesinin 2 Kasım 2023 Perşembe günü saat 14’ten itibaren Yenimahalle Belediye Başkanlığı hizmet binasında toplanan encümen huzurunda yapılacağına dikkat çekildi.

TEMİNAT BEDELİNİ UNUTMAYIN

Açık arttırma usulü ihale ile ihale edinilmeyi düşünülen beş adet ticari taşınmazın ihalesi hakkında Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu hususlara değinildi; “Taşınmazlara ait geniş ve teferruatlı bilgiyi içeren şartnameler her gün çalışma saatleri içerisinde Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nden aşağıdaki listede belirtilen bedeli karşılığında temin edilebilir. İhaleye katılabilmek için; İhalesine iştirak edilecek taşınmazın geçici teminat bedelini veya buna ilişkin yasada ön görülen teminat karşılıklarının en geç ihale günü saat 12.00’ye kadar Belediyemiz veznesine yatırılması gerekmektedir. İhaleden doğacak tüm masraflar (ilan bedeli, damga, harç gibi vb giderler) kiracıya ait olacaktır.”

ara.jpg

PEKİ İHALE ŞARTLARI NELERDİR?

Söz konusu İhaleye girmek için isteklilerden şu şartlar ise şu şekilde sıralandı: “İhaleye girmek isteyen; Yasal yerleşim sahibi olmaları. Tebligat için Türkiye’de adres göstermeleri. Gerçek kişilerin T.C. Kimlik numarasını, Tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri. Geçici teminat bedelini yatırmış olmaları. Özel Hukuk Tüzel kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu Ticaret veya Sanayi Odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan İhalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile Tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin Tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir Noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletnameyi vermeleri. Kamu Tüzel kişilerinin ise bu ilanın tüm maddelerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin Tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri şarttır” bilgisi verildi.

basliksiz-1.jpg

BELGELERE DİKKAT

Yenimahalle Belediyesi kasım ayında girmeyi düşündüğü dükkân kiralama ihalesi hakkında son olarak şu uyarıları yaptı; “Gerçek kişi olması halinde; Nüfus Cüzdanı Sureti, ikametgâh belgesi, şartname, geçici teminat makbuzu belgelerini vermesini unutmamalı. Eğer ihaleye katılacak kişi tüzel kişi ise, Tüzel kişiliğin İdare merkezinin bulunduğu yerin kayıtlı bulunduğu Ticaret veya sanayi odasından veya benzeri bir makamdan, ihalenin yapıldığı yıl içerisinde alınmış tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge ve tüzel kişiliğin noterden tasdikli imza sirküsü belgeleri gerekmektedir” dedi.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.