Yenimahalle’de para üstü değiştirme bahanesiyle hırsızlık yapanlar kameraya yansıdı

Yenimahalle’de para üstü değiştirme bahanesiyle hırsızlık yapanlar kameraya yansıdı

Yenimahalle’de bulunan bir çiğ köfte dükkânında para üstü değiştirme bahanesiyle gelen iki şahıs hırsızlık yaptı. Dükkândan 100 lira çalan hırsızlar kameraya yakalandı.

Yenimahalle’de bulunan bir çiğ köfte dükkânına iki şahıs para üstü değiştirmek için girdikleri dükkânda ‘tırnakçılık’ yapıp 100 TL çaldı. Hırsızların ‘tırnakçılık’ yaptığı anlar kameraya yansıdı.

Olay dükkâna giren iki kadının aldıkları ayranların parası ödemek için kasiyer Samet İsmail Karasu'ya 200 lira vermesi ile başladı. Para üzeri olarak aldığı 100 lirayı el çabukluğuyla cüzdanına koyan kadın, paranın yırtık olduğunu iddia ederek değiştirilmesini söyledi. Bu isteğin üzerine dükkân çalışanının aldığı ikinci 100 lirayı kaşla göz arasında cüzdanına koyan hırsız, bu kez de paranın eksik verildiğini, alışveriş yapmak istemediğini ve ilk başta verdiği 200 lirasını geri almak istediğini belirtti. Olayın sonucunda kargaşa yaşandı. Yaşanan kargaşada yararlanan iki kadın, verdikleri parayı geri alarak yanlarında bulunan çocukla birlikte kaçmayı başardı. Dükkân sahipleri olayı kamera kayıtlarına baktıktan sonra anladı. Kamera kayıtlarına bakan dükkân sahipleri polis ekiplerine haber verdi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

yenimahallede-hirsizlik-yapan-sahislar-kameraya-yakalandi-3.jpg

“TIRNAKLAMA YÖNTEMİYLE HIRSIZLIK YAPMIŞLAR”

İşletme sahiplerinden Akın Turgut, ilk kez böyle bir durum yaşadıklarını belirterek, dün iki kadının dükkânına gelip ‘tırnaklama’ denilen yöntemle hırsızlık yaptıklarını aktardı. Turgut, “İçecek almışlar. Köşeye gelip, ‘tırnaklama' denilen yöntemle önce 200 vermiş, arkadaşım da para üstünü vermiş. Onlar da paranın yırtık olduğunu iddia etmiş. Parayı alttan yırtıp 100 lirayı geri vermişler, arkadaşım da 100 lirayı değiştirmiş. El çabukluğuyla 100 lirayı katlayıp cüzdanının altına koymuş, sonra da paranın eksik olduğunu iddia ediyor. Arkadaşım da tekrar 200 lirasını veriyor. Babası durumu anlayınca müdahale ederek kadınları dışarı çıkartıyor. Bir şey yapmak istedikleri anlaşılınca müdahale edilmiş. Parayı da geri alamadık, çıkıp gitmişler. Polise ifade verdik, inşallah yardımcı olurlar" ifadelerini kullandı.

gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.