Yenimahalle’ye 3 park birden yapılıyor

Yenimahalle’ye 3 park birden yapılıyor

Yenimahalle’de Devlet Hastanesi’nin çevresine 3 adet yeni park yapılıyor. Ergazi Mahallesi'ndeki Atatürk Orman Çiftliği arazisine 65 bin metrekarelik yeşil alan inşa ediliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı sorumluluğunda Yenimahalle Ergazi Mahallesinde yer alan Atatürk Orman Çiftliği arazisine yaklaşık 65 bin metrekare büyüklüğünde yeşil alan inşa ediliyor. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesinin etrafındaki parsellerde çalışmalar tamamlanmak üzere. Doğaya zarar vermeden yürütülen projenin bitirilmesi ile beraber Ankara yeni ve büyük bir yeşil alan kazanmış olacak.

BAKANLIK VE ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ ORTAK ÇALIŞIYOR

Tarım Orman Bakanlığı ve Atatürk Orman Çiftliği’nin ortak çalışması olan projede 6479811, 6479711 ve 4212914 ada parselinde yaklaşık 65 bin metrekarelik dev bir rekreasyon alanı inşa ediliyor. Çalışma, Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü tarafından halka gezilecek ve dinlenilecek yer sunmak amacıyla yapılıyor. Parkların kullanımında hiçbir ticari amaç gözetilmeyecek. 65 bin metrekarelik alanda yürüyüş yolları geniş bir alana yayılacak. Yollar üzerinde vatandaşların dinlenebilmesi için oturma bankları yer alacak.

basliksiz-1-001.jpg

2500 AĞAÇ VE 70 BİN ÇALI YER ALACAK

Şantiye alanında çalışan yetkililerden aldığımız bilgiye göre altmışa yakın personelin çalıştığı inşaatta 2500 civarı ağaç yer alacak. Ağaç dikim işlemleri en az 25 farklı türün, alanın farklı bölgelerinde konuşlandırılacağı şekilde planlandı. Ihlamur ağacı, süs eriği, mezarlık servisi (Akdeniz servisi) ve süs elması bu ağaç türlerinden birkaçı. Bununla beraber 70 bin çalının dikim işlemlerinin sonuna gelindi.

Yeşil alanların merkezinde büyük meydan direkleri yer alacak. Otomasyon ve mekanik çalışmaları tamamlanan meydan direkleri alanda büyük bir ihtişamla dikilecek. Yapımı tamamlanan 3 adet su deposu birtakım testlere tabi tutulduktan sonra hizmete girecek. Sözleşmesi Kasım ayında imzalanan projede hava muhalefeti sebebiyle hızlı yol alınamadı. Yetkililer bu duruma rağmen çalışmanın normal iş takviminde bitirilmesini öngörüyor. Yaklaşık beş ay önce başlayan inşaatın tamamlanması sahadaki altyapı çalışması, elektrik bölümünün devreye alınması, otomasyonların bitirilmesi ve kesin kabul süreci ile birlikte iki buçuk ayı bulacak.

ara-005.jpg

ÇALIŞMANIN TAMAMLANAN BÖLÜMÜ

Yetkililerden aldığımız bilgilere ihale sözleşmesinin imzalanmasının ardından inşaatın bitirilen kısımları şu şekilde:

- İnşaat sahasının kodlama çalışmaları yapıldı

- Kazı çalışmaları yapıldığı

- Beton işleri bitirildi

- Sahanın sulama işleri tamamlandı

-Elektrik ve boş boru işleri bitirildi

- Mekanik ve tesisat işleri tamamlandı

ara3.jpg

BUNDAN SONRA YAPILACAKLAR

Şantiye yetkililerince projenin tamamlanmasının beklenildiği önümüzdeki iki buçuk aylık süreç içerisinde inşaatta şu işler yapılacak:

- Asfalt çalışmaları başlayacak

- Banklar ve çöp kovaları yerleştirilecek

- Direkler 10 gün içerisinde dikilecek

- Ağaç dikim çalışmaları bitirilecek

SÖZLEŞME KASIM’DA İMZALANDI

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesinin etrafındaki atıl bölgeye inşa edilen rekreasyon alanının yapımı için kış mevsiminde başlayan çalışmalar hava muhalefeti dolayısıyla hızlı ilerleyemedi. Kamu İhalesi Kurumu tarafından 12 Ekim 2022 tarihinde yapılan ve maliyeti 24 milyon 309 bin 574 Türk Lirası olarak hesaplanan işin açık ihalesini 26 milyon 238 bin liralık teklifiyle Sevgi Soylu adlı bir şahıs firması kazandı. İhalede toplam 4 ayrı teklif verildi, bunların 3’ü geçerli sayıldı. Yüklenici firma 10 Kasım 2022 itibariyle ihalede verilen fiyattan sözleşmeyi imzaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.