Yerel seçimlerde hizmet için görev istiyoruz: Rakip değil iş ortağıyız

Yerel seçimlerde hizmet için görev istiyoruz: Rakip değil iş ortağıyız

Anka-Bir Genel Başkanı Tuncay Gençer, STK’lar olarak yerel seçimleri çok önemsediklerini vurgulayarak, “Yerel yönetimlerde vatandaşlarımıza gönül bağıyla hizmet etmek için görev istiyoruz” dedi.

Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği (ANKA-BİR) Genel Başkanı Tuncay Gençer gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Gençer STK’ların toplum yararına çalışan temsilciler olduğunu belirterek yerel yönetimlerde görev almak istediklerini söyledi. Aynı zamanda Gençer, “Bizler yerel yöneticilerin rakipleri değil vatandaşa hizmet anlamında onların iş ortaklarıyız. Toplumun temsilcileri olarak yerel yönetimlerde vatandaşlarımıza gönül bağıyla hizmet etmek için görev istiyoruz. Seçimden seçime değil de her ay düzenli olarak STK’ların yerel yönetimlerce görüşlerinin alınması gerektiğine inanıyoruz” şeklinde konuşarak, yerel yönetimlerin STK görüşlerine başvurmaları gerektiğini vurguladı.

ara.jpg

TEMSİLCİLERİZ TOPLUMUN İÇİNDEN

Anka-Bir Genel Başkanı Tuncay Gençer,STK’lar olarak bizler toplumun içinden kuruluşlarız. Toplumun sıkıntılarını dertlerini ve sorunlarını bilen ilk kademeyiz. Bu manada yerel yönetimlerin topluma daha faydalı olmaları için sivil toplum örgütlerinin görüşlerini olmasını istiyoruz. Seçimden seçime değil de her ay düzenli olarak STK’ların yerel yönetimlerce görüşlerinin alınması gerektiğine inanıyoruz. Bize göre STK’lardan bir bireyin belediye başkan yardımcılığına getirilmeli. Çünkü insana dokunan ve nabzı yoklayan sivil toplum örgütleridir. Bu isteğimizin sebebi vatandaşlarımızı daha yakından ve daha iyi anlayabilmek. Onların sorunlarına daha hızlı çözümler bulabilmektir” diyerek STK’ların görev ve toplum içindeki yerine dikkat çekti.

basliksiz-1-001.jpg

GÖRÜŞ ALINMALI

Gençer, şehirlere yapılan yatırımlarda Şehirlere yapılacak yatırımlarda STK’ların da görüşleri alınması gerektiğini belirterek, “Sivil toplum örgütlerinin de görüşleri alınmalı. Vatandaşın sorunlarına çözüm olacak şekilde hareket edilmesini istiyoruz. Biz Anka- Bir olarak iki kardeşim bir araya gelemediği dönemde yedi ilimizi bir arada tutuyoruz. Özellikle Batı Karadeniz bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın dertlerini ve sorunların isteklerini biliyoruz. Anka- Bir olarak dernekçilik faaliyetlerimizi de hiçbir karşılık beklemeden Gönül İşi olarak yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

ara2.jpg

GÖREV ALMALIYIZ

“Bölgemiz olan Batı Karadeniz'de maalesef ki çok fazla göç veriyoruz” ifadeleri ile Batı Karadeniz Bölgesinden Ankara’ya yapılan göçlere dikkat çeken Gençer, “Bölgemiz Ankara'ya çok yakın olmasına rağmen hizmet anlamında sanayileşme anlamında sıkıntılar var. Bölgedeki alt yap olsun üst yap olsun birçok projede bizim imzamız var. Birlik olarak Batı Karadeniz İllerimizde gündeme getirdiğimiz yetkilileri duyurduğumuz birçok iş çözüldü. Batı Karadeniz Bölgesinin Ankara'daki sesi ve devlet makamlarına uzanan eli olduk. Bu yüzden bizlerde STK’lar olarak aktif bir şekilde özellikle yerel yönetimlerde yer almak istiyoruz. Vatandaşımıza hizmet için yerel yönetimlerden görev bekliyoruz. Bu görev en azından danışmanlık anlamında olabilir. Biz STK’lar her an vatandaşın içinde onların dertleriyle dertlenen ve bunu Gönül İşi olarak yapan kurumlarız” şeklinde konuştu.

iceri.jpg

RAKİP DEĞİL İŞ ORTAĞIYIZ

Anka-Bir Genel Başkanı Tuncay Gençer, son olarak şu hususlara değinerek Yerel yönetimlere rakip değil bir anlamda iş ortağı olduklarını vurguladı. Gençer, “Anka- Bir altı yıl önce hizmet odaklı kurulan bir STK oldu. Biz bu hizmet olarak bu bakışı 2024 yılının Mart ayında yapılması düşünülen yerel seçimlerde yerel yönetimlere yansıtmayı planlıyoruz. Biz STK’lar olarak yerel yönetim seçimlerini önemsiyoruz. Maalesef ki Batı Karadeniz olarak özellikle Ankara’mıza çok göç verdik. Biz de diyoruz ki doğduğumuz ve doyduğumuz topraklar olan Ankara’mıza beraber hizmet edelim. Vatandaşlarımızın temsilcisi olan STK’lar olarak devletimiz ve vatandaşımız için görev istiyoruz. Maalesef seçilmiş yöneticilerimiz bizleri STK ve STK Başkanlarını kendilerine rakip olarak görüyorlar. Biz rakip değiliz vatandaşlarımız için beraber çalıştığımız bir nevi iş ortaklarıyız” dedi.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.